Odluka NO preduzeća
48

Cijene ski-karata na Bjelašnici i Igmanu se vraćaju na staro, ništa od poskupljenja

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nadzorni odbor Javnog preduzeća ZOI'84 na sjednici održanoj prije dva dana donio je odluku da se poništava ranije donesena odluka o poskupljenju ski-karata za predstojeću sezonu na Bjelašnici i Igmanu.

Cijene pojedinačnih ski-karata bit će vraćene na prošlogodišnji nivo odlukom Nadzornog odbora ZOI'84 s posljednje sjednice.

U međuvremenu je zadužena Uprava preduzeća da u cjenovnik za sezonu 2017/2018. uvrsti i cijene za novi vertikalni transport. Ipak, i za tu cijenu koju predloži uprava saglasnot će morati dati Nadzorni odbor preduzeća.

Ipak, Nadzorni odbor poručuje da su svjesni da prošlogodišnje cijene ski-karata mogu proizvesti gubitak i zahtijevaju da eventualni gubitak nadoknadi Vlada KS iz budžeta za 2018. godinu.

Podsjećamo, odlukom Nadzornog odbora preduzeća, cijena karata je bila povećana za ovu zimsku sezonu u odnosu na prošlu. Nakon kritika javnosti i reakcije premijera Konakovića zatraženo je hitno vraćanje starih cijena.

Prema predloženom cjenovniku, sezonska karta za predstojeću sezonu na Bjelašnici trebala je koštati 740 KM za odrasle i 390 KM za djecu.

Prošle godine cijena sezonske karte bila je 690 KM i ovom odlukom ponovo je vraćena ta cijena.