{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Škaljić: Zajednički sastanak vladinog i parlamentarnog kolegija

F
22.8.2013. u 14:13
0
13
Škaljić: Zajednički sastanak vladinog i parlamentarnog kolegija
0
Škaljić: Zajednički sastanak vladinog i parlamentarnog kolegija
Fehim Škaljić (Foto: Klix.ba)
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Fehim Škaljić rekao je Agenciji Fena da će 27. augusta na sastanku Kolegija tog doma, zakazanom u Sarajevu, predložiti budući zajednički sastanak s Kolegijem Federalne vlade radi nezavidne ekonomske situcije u Federaciji BiH.
Škaljić vjeruje u skori zajednički sastanak dvaju kolegija, parlamentarnog i Vladinog, naglašavajući da u predstojećem periodu očekuje od Vlade da predloži mjere.

"Ekonomska kriza, sve snažnija u Federaciji BiH, traži od Vlade i Parlamenta norme koje će doprinositi ublažavanju", ističe Škaljić i dodaje da u protivnom ne predviđa dobar slijed događaja te spominje i mogućnost bankrota "javnih funkcija", od javnih preduzeća do fondova.

Očekuje, kaže, sveobuhvatne strateške postupke, zakonska rješenja koja će stimulirati investicije, kao i fiskalne norme za rasterećenje privrede.

"Realnost to traži", ističe Škaljić.

On je ranije na službenoj stranici Federalnog parlamenta, osim zasjedanja Kolegija za 27. august, najavio za 10. i 11. septembar zasjedanje Predstavničkog doma, prvo nakon ljetnje pauze. Bit će to završetak ranije započete 21. sjednice i nova, 22. po redu.

Upravo će Kolegij 27. augusta razgovarati o mogućem dnevnom redu 22. septembarskog zasjedanja Predstavničkog doma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: