Telefonske prijetnje kandidatu SDA
337

Skaka: Nazvali su me, psovali i tražili "mrtvog" Sulejmana Tihića

Piše: J. H.
Abdulah Skaka (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Abdulah Skaka (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Abdulahu Skaki, kandidatu SDA za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu, prijećeno je sinoć nakon objavljivanja preliminarnih rezultata Lokalnih izbora u BiH.

Nakon što je objavljeno da je Ibrahim Hadžibajrić iz SBB-a pobijedio u trci za načelnika ove općine, Skaka je dobio nekoliko uznemirujućih poziva.

"Pitali su me gdje se nalazim i u čijem sam društvu, da dođu. Rekao sam im da sam u Kantonalnom odboru SDA, nakon čega su počeli psovati. Govorili su mi da su oni sada na vlasti i da su tu", kaže Skaka u razgovoru za Klix.ba.

Nakon toga, kaže naš sagovornik, počeli su psovati Bakira Izetbegovića i rahmetli Aliju.

"Psovali su porodicu i tražili su da razgovaraju, kako su rekli, sa 'mrtvim' predsjednikom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Tihićem. Nakon konsultacija sa Izetbegovićem, odlučio sam pozvati SIPA-u i MUP KS. Mi vjerujemo u pravnu i pravednu državu i nikakva zastrašivanja nas neće uplašiti", kaže Skaka, koji je ovom prilikom i čestitao Hadžibajriću na pobjedi.

Ovu informaciju potvrdio je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS, riječima kako je jednom od kandidata za načelnika prijećeno, ne precizirajući o kojoj osobi se radi.