Centralni skup SDA Stari Grad
38

FOTO / Abdulah Skaka: Mi ćemo uspjeti zajedno, a ja izdati neću

Klix.ba
U prepunoj velikoj sali Općine Stari Grad sinoć je održan centralni predizborni skup Općinskog odbora SDA Stari Grad na kojem je ova stranka predstavila kandidata za načelnika općine Abdulaha Skaku, te listu kandidata za vijećnike koju predvodi Suljo Agić.

Skupu su prisustvovali brojni eminentni članovi stranke, među kojima i predsjednik SDA Sulejman Tihić i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Denis Zvizdić.

U svom obraćanju, kandidat za načelnika rekao je: "U protekla tri mjeseca, moj tim i ja neumorno smo radili da bi predstavili program koji osigurava kvalitetan i dostojanstven život za sve nas. Posjetili smo sve mjesne zajednice, obišli sve mahale, svakodnevno smo bili na ulicama, jer smatramo da nije važno samo govoriti ljudima, već razgovarati sa njima i što je najvažnije slušati ih."

Nadalje, naglasio je da namjerava svim građanima Općine Stari Grad pružiti priliku da žive u ugodnom okruženju koje omogućava pravo na efikasnu lokalnu upravu, na radna mjesta, na sigurnost, na transport i komunalne usluge, na očuvanje kulturnog i vjerskog naslijeđa koje nas čini tako jedinstvenim u Bosni i Hercegovini, ali i u Evropi.

Svoje izlaganje je završio pozivom građanima da glasaju.

"Sedmog oktobra donosite važnu odluku. Možda jednu od najvažnijih odluka u posljednje vrijeme. Ja sam večeras svjestan da Stranka demokratske akcije pobjeđuje, jer mi nismo oni koji mjenjaju dresove i zajedničke zasluge za uspjeh pripisuju sebi. Mi radimo u interesu naroda i nova smo snaga Bosne i Hercegovine. Mi ćemo uspjeti zajedno, a ja vas sigurno izdati neću", istakao je Skaka.

Denis Zvizdić je održao motivirajući govor koji je izazvao buru aplauza prisutnih. Svoj govor završio citatom rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića: "Podignimo naše zastave visoko i odbacimo strah i sumnje, jer ne trebamo strahovati i nema sumnje u ovo o čemu govorim, i nema sumnje u za koga ćemo glasati. I nastavimo raditi časno i pošteno, kako to mi znamo. Svjesni ovdje i sada, da naš život i naša stranka i naša sudbina ne ovise od drugih političkih kandidata i protivnika, već samo od Boga jednog i jedinog. U toj vjeri je naša snaga, naša sudbina i naša pobjeda."

Završna riječ pripala je Sulejmanu Tihiću, predsjedniku SDA BiH, koji je na kraju pozvao prisutne da glasaju. Tim povodom je rekao: "Kada budete pravili preferencije, imate pravo da na listi Stranke demokratske akcije izaberete nekoga od večeras predstavljenih kandidata sa liste za vijećnike, dajte preferencije mladima, dajte preferencije ženama i dajte preferencije, pripadnicima drugih naroda. Ovo nam je veoma bitno zbog Gradskog vijeća, da ne bi bilo kao prošli put, bili smo izborni pobjednici, a SDP je imao gradonačelnika."

Sinoćnji predizborni skup i prepuna sala Općine Stari Grad dokaz su pobjede Abdulaha Skake, SDA kadidata za načelnika i njegovog tima, na predstojećim izborima u Općini Stari Grad, navode u saopćenju za javnost iz SDA.