BiH
20

SDA predstavila kandidate za načelnika i Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo

FENA
Stranka demokratske akcije večeras je predstavila kandidata za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića, kao i nosioca liste Sabahudina Delalića, te listu kandidata za Općinsko vijeće Novog Grada Sarajevo.

Kandidate je predstavio potpredsjednik OO SDA Safet Kešo rekavši kako su oni snaga SDA te pozvao birače da glasaju za njih.

Samir Efendić, kandidat za načelnika Općine Novi Grad je istakao kako je velika čast biti kandidat za načelnika jedne od najmnogoljudnijih općina i strateški najvažnije općine u BiH.

"Kao čovjek koji se 10 godina intenzivno bavi politikom u teorijskom i praktičnom smislu, koristeći se iskustvom stečenim u BiH i izvan nje, tvrdim da je SDA najveće dostignuće našeg naroda u njegovoj dugoj i burnoj historiji, još od vremena odkad bošnjački narod kao svoju osnovnu kulturološku odrednicu ima islamsku religiju", rekao je Efendić.

Delalić je okupljenima istakao kako je svoju prvu pobjedu ostvario sa svojim timom u sjedećoj odbojci, a drugu pobjedu će ostvariti u poziciji kapitena sa pobjedničkim timom iz SDA.

Skupu su se obratili i predsjedavajući Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik KO SDA Denis Zvizdić.

Zvizdić je, govoreći o razlozima zašto glasati za SDA pored ostalog rekao da je to stranka koja ima državotvornost, stranka koja razumije pitanje nacije, koja je organizirala odbranu BiH u vrijeme agresije i koja je odbranila zemlju i obnovila je, te stranka koja može da ima zaštitu i lobiranje i Istoka i Zapada.

"Imamo sve razloge da budemo ponosni članovi SDA, jer u historiji političkog organiziranja nema ni jedne stranke na svijetu koja je uspješno prošla tako tešku historijsku uzbrdicu kao što je SDA", naglasio je Izetbegović i pozvao birače da glasaju za predstavljene kandidate.

Uz predstavljanje kandidata, koje je održano u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, prisutni su upoznati i sa sadržajem izbornog programa SDA.