Došlo 37 zastupnika
4

Nastavak sjednice Zastupničkog doma PSBiH počeo nakon sat kašnjenja

FENA
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je rano jutros prekinuta, nastavljena je u 11 umjesto u ranije planiranih 10 sati.

Prema nezvaničnim informacijama, početak zasjedanja je pomjeren kako bi se pokušao osigurati kvorum za njeno održavanje.

Sjednici prisustvuju 37 zastupnika.

Oni će u nastavku razmatrati principe Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, koji je također predložilo Vijeće ministara BiH.

Predviđeno je i razmatranje principa Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koji su predložili predlagači poslanici Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović.

Bit će razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zrakoplovstvu Bosne i Hercegovine, koji je predložila poslanica Aleksandra Pandurević.

Podsjetimo, zastupnici su jutros oko četiri sata, nakon cjelodnevnog zasjedanja, brojnih pauza i burnih rasprava usvojili set zakona o akcizama.

Nakon toga je sjednica prekinuta, a nastavak zakazan za jutros.