|

Sjednica Zastupničkog doma: Na dnevnom redu smjena Matanovića i Suljagića

Sjednica Zastupničkog doma: Na dnevnom redu smjena Matanovića i Suljagića
3
Piše: Er. M.
10.12.2015. u 11:19
19
komentara
3

dijeljenja
Sjednica Zastupničkog doma: Na dnevnom redu smjena Matanovića i Suljagića Foto: Arhiv/ Klix.ba
Počela je 21. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će se parlamentarci izjasniti o smjeni kadrova Demokratske fronte u Vijeću ministara BiH i to ministra saobraćaja i komunikacija Slavka Matanovića i zamjenika ministrice odbrane BiH Emira Suljagića.
Na sjednici će do 13 sati biti prisutan i predsjedavajući Vijeća ministara BiH koji je u parlamentarnu proceduru uputio Odluku o smjeni ministra saobraćaja i komunikacija Slavka Matanovića i zamjenika ministrice odbrane BiH Emira Suljagića.

Podsjećamo, Zvizdić je u obrazloženju napisao kako DF-ove funkcionere smjenjuje na zahtjev predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sazvala je 4. hitnu sjednicu Zastupničkog doma za sat vremena nakon završetka 21. sjednice Zastupničkog doma.

Na dnevnom redu hitne sjednice naći će se jedna tačka i to Informacija o terorističkom napadu u Rajlovcu, izvršenom 18. novembra 2015. godine, kao i o ukupnom stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...