Blokade?
33

Sjednica Zakodavno-pravne komisije nije održana, Zukan traži hitno zasjedanje parlamenta

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zakonodavno-pravna komisija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas nije zasjedala, potvrdio je za Klix.ba predsjednik ove Komisije Belmin Zukan (SDP) koji je kazao da nije bilo potrebnog kvoruma.
Članovi Komisije iz opozicionih stranaka na sjednicu nisu došli zbog ranije preuzetih obaveza.

Zukan nam je kazao da je sjednica zakazana prije osam dana u roku koji je propisan Poslovnikom.

"Kolegica Aida Kokić-Hinović (SDA) je na bolovanju od ranije, prije nego što je započela blokada rada ove Komisije, tako da nju želim isključiti iz cijele polemike. S druge strane, kolege Mirza Batalović (NES), Haris Silajdžić (SBiH) i Dennis Gratz (DF) su jutros dostavili informaciji da neće moći pristupiti sjednici zbog ranije preuzetih obaveza", rekao nam je Zukan.

Dodaje da će danas uputiti informaciju i inicijativu predsjednicima svih Klubova u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i inicirati održavanje hitne sjednice ovog doma na kojoj bi se raspravilo ovo pitanje i ponudila rješenja kako bi se izašlo iz trenutne situacije blokada.

Na današnjoj sjednici Komisije se, između ostalog, trebalo raspravljati i o izmjenama Poslovnika, a kojima se protive zastupnici opozicionih stranaka.