BiH
0

Sjednica Vlade FBiH prekinuta zbog svađe Mujezinovića i Grahovca

SRNA
Sjednica Vlade FBiH (Foto: Arhiv)
Sjednica Vlade FBiH (Foto: Arhiv)
Sjednica Vlade Federacije BiH (FBiH) prekinuta je danas zbog svađe federalnog premijera Mustafe Mujezinovića i njegovog zamjenika Gavrila Grahovca, koji je tražio da na dnevni red bude uvrštena rang-lista o dodjeli stanova visokopozicioniranim funkcionerima u FBiH, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

Prema nezvaničnm saznanjima, Grahovac je zahtijevao da na ovu rang-listu bude uvršten direktor Uprave policije FBiH Zlatko Miletić, što je Mujezinović odbio.

Nekoliko federalnih ministara, koji o ovom sukobu nisu željeli zvanično da govore, potvrdilo je da je došlo do žučne prepirke između premijera i njegovog zamjenika. 

"Problem je bio u dnevnom redu. Grahovac je tražio da tačka o dodjeli stanova funkcionerima FBiH bude uvrštena na dnevni red. Insistirao je da stan bude dodijeljen Zlatku Miletiću, što je Mujezinović odbio", rekli su sagovornici "Nezavisnih novina". 

Oni tvrde da je predloženi dnevni red sjednice Vlade FBiH, koja je prekinuta nakon samo pola časa, ionako bio obiman, te da je imao 68 tačaka.   

"Osim Grahovca, još nekoliko ministara predlagalo je dopunu dnevnog reda i to spornim imenovanjima. Mujezinović je prije prekida sjednice sazvao i sastanak ministara vodećih stranaka u FBiH, nakon čega je zaključeno da će sjednica, najvjerovatnije, biti nastavljena u utorak", istakli su u Vladi FBiH, dok u potrazi za pojašnjenjima Mujezinović i Grahovac nisu odgovarali na telefonske pozive.