Sivi dom
0

Sjednica UO BHRT prekinuta zbog predsjedavajućeg Žilića

SRNA
Sjednica Upravnog odbora /UO/ BHRT prekinuta je večeras zbog predsjedavajućeg UO BHRT Ahmeda Žilića koji je loše vodio sjednicu i dostavio nepotpune materijale, rekla je Srni predsjednica UO RTRS Radmila Čokorilo.

Ona kaže da su sjednicu napustila četiri člana UO Radio-televizije Republike Srpske /RS/, koja su tražila moralnu odgovornost Žilića.

"Neka se Žilić zapita kako je i zašto od 11 članova, koji su bili prisutni na početku sjednice, ostalo sedam", rekla je Srni Čokorilo.  

Ona je izrazila uvjerenje da će sjednica biti održana naredne sedmice.	 

Predsjedavajući Upravnog odbora BHRT Ahmed Žilić rekao je Srni da je sjednica UO prekinuta zato što nije postojao kvorum. 

"Na početku sjednice bilo je prisutno 11 članova, odlazili su jedan po jedan i ostalo ih je sedam. Po zakonu  sedam članova može da odlučuje, ali je tada sjednicu napostila i Radmila Čokorilo, tako da šest prestalih nije moglo da odlučuje o nastavku rada", rekao je Žilić Srni.  

UO BHRT danas je, umjesto rasprave o pitanjima poput potpisivanja ugovora sa telekom operaterima o prikupljanju RTV takse i dozvolama za digitalno emitovanje, potrošio četiri časa raspravljajući o dvenovom redu i propustima Sekretarijata UO BHRT da članovima dostavi materijale za sjednicu. 
Novinarima RTRS-a, "Glasa Srpske" i Srne nije dozvoljeno da prate sjednicu, uz obrazloženja Službe obezbjeđenja zgrade RTV-a u Sarajevu da je riječ o zatvorenom zasjedanju.

Onemogućavanje novinara da prate sjednicu, koja je otvorena za javnost, osudili su predsjednica Upravnog odbora RTRS-a Radmila Čokorilo, direktor ove medijske kuće Dragan Davidović, član UO BHRT-a Marija Putica, te predsjednik UO RTV FBiH Igor Soldo.