Komentari (515)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rusija priznala genocid u BiH, ali ne i u Ujedinjenim Nacijama, koje licemjesrtvo
@cvetasti ma priznala ga na foru haman kad procitas kompletnu izjavu
Svakoj budali je jasna upletenost Miloševićeve Srbije! Međutim, iznimno je važno da moderna Srbija i BiH, grade dobre odnose. Bez brzopletosti, hladno i racionalno, spor BiH-Srbija, treba rješiti DOGOVOROM dvije države i staviti tačku na zle 90-te. Negiranje zločina i veličanje zločinaca, mora biti oštro sankcionisano, možda je to najveći problem! Ne mogu zli slogani "Nož-žica..." ili "Srbe na vr...." nikome donijeti dobro!
orion101Ako vec pokusavas da budes tolerantan,trebas i Izetbegovice da prozoves ili da izbrises uopste imena.Inace se slazemo,uopsteno.
potpuno ste nebitni.. to se najbolje vidjelo 90s kada ste stajali po strani a znali sta ce se desiti u Srebrenici (zasticenoj UN zoni) tako da ste za mene licno saucesnici u genocidu koji je tamo (a i na mnogim drugim mjestima - Prijedor itd.,) pocinjen.. samo mi je zao sto ste ovdje, nista ne radite a primate strasno visoke plate.. volio bih kada biste ostavili BiH na miru tj. kada bi je napustili i to sto prije.. kome ste vi mir donijeli u kucu hebo sam mu terma..
Moderator se satra brišući komentare na račun novinara i njegovog prenaglašenog zaključka u naslovu. Sve sve ali kako je ovaj novinar na osnovu izjave ambasadora uspio doći do ovog zaključka u naslovu? Sigurno je glup k'o noć :)
Odustali od brisanja he, he.
Poseban pozdrav 'oštroumnom' novinaru Mušinoviću i g. Stevandiću. Blago narodu koji plaća potpresjednika skupštine da se bavi čitanjem komentara na Klixu.
Stevandiću, Stevandiću ... bolje ti nama ispričaj kakvo je stanje u zdravstvu u Republici. U to se bolje razumiješ. Uplate li se doprinosi zdravstvenim radnicima. Ili će Mile morati da printa. Baš tebe briga Stevandiću, čitaš komentare na klixu, a lova kapa, narodna.
@prviposljednji Stevandić je uhljeb najgore vrste. Hoće li sad pobrisati komentar?
Pa ko je dodiku aminovo referendum o danu republike nego zapad isto tako sada Bakiry reviziju.Pa to znaju mala djeca.Kao dodik napada americku ambasadu ma ajte molim vas
Naravno da Rusija priznaje genocid, on se desio u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Mostaru... šteta je samo što u izjavi nisu napomenuli lokalitete genocida da se i to zna.
Ako je 60.000 mrtvih od čega su pola vojnici genocid pišam se po svim vašim žrtvama genocida. U Ruandi 1994. za 100 dana ubili milion ljudi a 100 puta manje kukaju od vas poturica. Da smo bili pametni i uradili 1992 ono što su ovi u Ruandi ne bi morali da slušamo vaše retardirano kmečanje.
Vidi ovo ' "Svjesni su da se ne smije rizikovati mir koji imamo 25 godina" ...hoce reci, 'ne puca se' a stanje nemoze biti gore sto cio svijet zna
Sve primitivne politike koje se kriju iza nacionalizma, fašizma, mržnje i podvala, promoviraju podjele iz razloga da bi nad nekim vladali i uskraćivali mu prava. Takve stranke i politike nikad neće donijeti dobro rješenje, kako u BiH tako ni u bilo kojem dijelu svijeta gdje su izazvane krize. Samo zajedništvo svih naroda, bez granica, otvoreno i jednakih prava za svakog čovjeka, to je garant ispravne i svijetle budućnosti. Shvatimo to svugdje i sačuvajmo živote i dostignuća.
para nema
a kao do sada su ga podrzavali,uvijek iste otrcane fraze kao npr sve treba postici dogovorom,kompromisom pa kakvim kompromisom i dogovorom sve sto se napravilo do sada napravili su bivsi visoki predstavnici a nikakav dogovor,zato Bakire ne popustaj ni za mm
Ovdje se uopste ne radi o Bakiru ni Crndaku. Ovdje se radi o Bosnjackom narodu koji trazi istinu i odgovornost za ogromne zlocine koji su se desili nad jednim narodom u srcu Evrope. Da li ambasadori imaju moralno pravo da od zrtava traze tako nesto? Cuj do mira se tesko dolazi na ovim prostorima! Nikada nece biti mira ako se ne utvrdi istina i odgovornost. Onda je bolje da Srbi dovrse to sto su zapoceli. Bolje i to nego ponizavanje.
Sve je to legitimno. Osim načina na koji se ovom prilikom to radi.
@kiksi11 Kako se po vama trebalo uraditi?
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Eto nekako "ucerasmo" Aplikaciju Revizije na presudu ICJ-a u Hag, pa cemo dalje da se "ceramo". Da nije tragicno bilo bi smjesno. Sef drzave BH zastupa inetrese onog djela susjedne drzave koji je pocinio genocid, dakle ratnog zlocinca Milosevica i njegovih fasistickih hordi koji su za rad fasisticke ideologije stvaranja velike Srbije na tlu suverene drzave Republke bH cinili agresiju i genocid.
laser... http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/hronika/2424299/becki-kurir-milosevic-nije-oslobodjen-krivice.html
http://www.telegraf.rs/vesti/politika/2315290-hag-milosevic-nije-oslobodjen-krivice
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo je podvala novinara. PIC je rekao da zrtve imaju pravo da traze pravdu. Osim tog PIC ne tuzi Milosevicev rezim i njegov dio Srbije vec zrtve.
i sam bakir zna da je tuzba suplja prica, al kad pogledam komentare na klixu pre i posle revizije znam da je ovim kvazi-nacionalistickim cinom obezbedio sebi bar jos jedan mandat
"kvazi-nacionalnim cinom" "suplja prica"? Zasto se ne ostavi sudu u Hagu da prosudi je li suplja prica ili ne? Da li je mozda, ne priznavanje BiH institucija recimo ustavnih odluka u vezi dana RS-a i postrojavanja jedinica oruzanih snaga za dan RS-a - "nacionalni ili kvazi-nacionalni cinovi"? Da li je nazivanje domova po ratnim zlocincima i podjela priznanja i ordena slicnima, nacionalni cin? Hebe se Srbima za BiH institucije oni su uvijek prijetili i radili samo ono sto njima odgovara.
@stefandz nema svrhe da se s tobom raspravljam, nece bosnje da se smire dok hag ne presudi nikako da ukapiras da je to politicki sud koji kontrolisu ameri i zapadna evropa, i ako vam zapad preko svojih diplomata nagovesti da odustanete od tuzbe onda nemate sta puno pametovati
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Znači po njhovom mi trbamo zaboravite ljude koji su ubijani snajperima i granatama po gradovima . spaljene ljude i silovane majke i sestre. A svaka čast Evropo .
@merebit Da Srbi, naucite zivjeti sa tim da ovdje zive tri konstitutivna naroda i da svi imaju ista prava. Zasto se u RS-u ne postuju odluke ustavnog suda? Zasto se bosnjackom narodu ne priznaje jezik? Zasto se ratni zlocinciima dodjeljuju priznanja i ordenje i zasto se studentski domovi nazivaju po njima? Zasto se konstantno omalovazavaju zrtve? Zasto Srbi misle da imaju vise prava od drugih? Po kom to zakonu ove drzave?
Mislim da to nije tako. Vi trebate zaboraviti kabadahluk, kako u Stocu tako i u svijetu, jer se na polju nastupanja u ime države kabadahluk jednostavno NE uvažava i stručno odye.bava. Vi trebate shvatiti da je vaš udio u politici 1/3, ni manje ali ni više od toga. Vi strebate shvatiti da SDOOOO NIJE Bosna i Hercegovina. Vi trebate shvatiti da je vaših PET kantona u FBIH bez RS . Što prije skontate te neke stvari, lakše će vam biti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Naravno da je Stevandić, kao i svi negovi mentori do sada, pokušava nešto je očigledan poraz Dodika i njegove bulumente - pretvri ili bar malo razvodni, u svoju korist! Najvažnije je da je Rusija PRIZNALA GENOCID U BOSNI!