Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ukinuti kantone i dom naroda! Njihovim ukidanjem ćemo stvoriti viškove u budžetu koje možemo koristit za javne radove i posrnule domaće firme. Mi od Wašingtonskog sporazuma trošimo milijarde na adminstraciju a da smo iste utrošili na poticanje privrednog rasta danas bi smo bili lider na Balkanu. Biti jako oprezan da kroz reforme ne napravimo treći entitet, to bi bio kraj!
slazem se, ali ovom reformom ustava se ide vise na to da se otklone mogucnosti blokiranja institucija kao sto SDA koristi zadnje 2 godine.
Sam naziv "Dom Mladih" aludira na to da naši političari još nisu zreli za "Parlamenta"...
bolje im je da raspravljaju o promjeni vlade, sve na novo
Nije uopste stvar ko vlada,negdje SDA negdje HDZ-ovi negdje SDP,nema uopste veze jer je sve isto.Vama koji se u SDP zaklinjete evo vam primjer jedan:u brckom 15 godina budzet godisnji 220 miliona minimalno,a grad bijeda fukarastina,ni jedna firma ne radi,a na vlasti iskljucivo do sad bio SDP,a sad vrh te stranke kad se pocelo kopat u tuzilastvu razbjezao po Sarajevu=i SDP su lopovi bjelosvjetski
promjena ustava na razini f bi h je kozmetika i bitno ne mijenja situaciju, treba promijeniti dejton u smislu jačanja bi h, i na to fokusirati snage i energiju. sve drugo je taraba poso.
Ovo su ti promjene jer vide da gori do nokata EKONOMSKI. Ako ne smanje administraciju po kantonima, nece uskoro biti para ni za njih. A promjene na nivou Federacije sad su dobra generalna proba za promjene na nivou drzave. Samo razbijanje statusa quo i slabljenje uticaja strankama (manje fotelja, manje mjesta za uhljebljavanje, manje uticaja u lokalnim zajednicama i manji priliv novca iz stranaka u te zajednice) zlata vrijedi.
slipi slip slažem se s tvojim postom u potpunosti.
ŽIVIO SDP SNAGA BOSNE I HERCEGOVINE
de ante ne seri
Možda bude nekakav SDP kad Lagzmdžija ode iz njega ili rikne. Do tada neće više od 10 000 glasova skupiti.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
ostale prostorije ozvučene a ovako mogu ko Alija što ne valja izbriši a za javnost nestalo struje
Hahahaha svakako samo cajke gostuju tu pa još jedna nije viška. Ka li ćete opet raditi promjene (orjentir dejtona niti 20-tak godina) taman kad zubakov unuk završi kakav visočki fakultet pa naraste za komisije. Ja rasprave i kur...sodoma i gomora
Ukinite sve kantone i zadržite samo opštine! Suludo je da, na primjer, jedan Posavski kanton sa jedva 45 000 stanovnika ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. To je čisto bacanje para, a ne zaštita navodno ugroženih nacionalnih interesa ljudi koji tamo žive.
20 godina raspravljate ....
Ne kontam ovo "u Domu mladih". U čem je fol? Kreče im prostorije??
Ukinuti kantone i glavni grad federacije Sarajevo,jacati ekonomski i privredni federaciju,za poljoprivrednike dati velike podsticaje,jacati izvoz,iskoristiti veliki broj resursa i prirodnih bogatsava itd...kada se to uradi RS ce moliti da se i ona ukine i da zive u jednoj jedinstvenoj Bosni i Hercegovini.
RIJEŠIO SI SVE ALLAHAMI, EVO TI PULITZER!
Vidim vjerujes u bajke
Ovakve clanke je bolje ne citati. Samo vam se moze zdravlje pogorsat.
ŽIVIO HDZ-SNAGA HERCEGOVINE I HRVATA!!!
baba vanga LOOOL.......
ŽIVJELA SDA-SNAGA BOSNE I BOŠNJAKA!!!
Da mi je tvoj mozak da mi sve bude potaman.
@ Baba Vanga NAROD ZNA DA JE SDA SNAGA BOSNE I BOSNJAKA ZATO SMO I NAJJADNIJA I NAJSIROMASNIJA DRZAVA U EVROPI !!!!!
I dogovorit će datum kada će se sastati da dogovore kada će se slj put sastati na kojem će iznjeti da jednostavno su krivi drugi ne oni :)