{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH

F
9.4.2012. u 08:50
0
0
Sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH
0
Sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH
Zgrada Vlade FBiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U sjedištu Vlade Federacije BiH, danas će biti održana redovna sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH.
Članovi ESV-a trebaju razmatrati Program rada Vlade Federacije BiH u mandatnom periodu 2012.-2014. godine, kao i Plan rada Vlade za ovu godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i set propisa - zakonskih, podzakonskih akata i inicijativa koje je dostavilo Federalno ministarstvo energije, rudarstva, industrije radi poboljšanja aktuelnog stanja u privredi.

Članovi ESV-a bi tako trebali razmatrati Nacrt zakona o izmjeni Zakona o izvršnom postupku (inicijativa za dopune Zakona o izvršnom postupku, Zakon o dopunama Zakona o izvršnom postupku i odredbe zakona koje se mijenjaju).

Predviđeno je i izjašnjavanje o prednacrtima: zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH te zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Među 11 tačaka predložnog dnevnog reda su i Nacrt zakona o upravljanju državnim kapitalom u privrednim društvima u Federaciji BiH.

Članovi ESV-a trebaju razmatrati i Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17 „Subvencija javnim poduzećima - gospodarskim društvima u Federaciji BiH“ Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u 2012.godini, kao i Program utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17 „Subvencija javnim poduzećima - gospodarskim društvima u Federaciji BiH“ Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u 2012.godini.

Predviđeno je i razmatranje materijala Pravilnika o minimalnim tehničkim i drugim uvjetima za obavljanje registrovane djelatnosti iz oblasti prerađivačke industrije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: