BiH
0

Vlada FBiH o eksploataciji nafte i plina

FENA
Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade Federacije BiH u Sarajevu jesu Prednacrt zakona o istraživanju i eksploataciji nafte i plina u Federaciji BiH i Nacrt zakona o upravljanju državnim kapitalom u privrednim društvima u Federaciji BiH.

Vlada treba razmatrati i informaciju o prijedlogu plana reorganizacije privrednog društva "KTK Visoko" d.d. Visoko, kao i Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o naknadama koje nemaju karakter plaće.

Na dnevnom redu je i prezentacija funkcionalnog registra za administriranje gotovinskih naknada za koje se ne uplaćuju doprinosi: GAP analize i mapiranje procesa.

Među 37 tačaka dnevnog reda današnje sjednice Vlade je i informacija o ostvarenim i raspoređenim javnim prihodima za prvo tromjesečje ove godine.

Vlada se treba izjasniti i o Prijedlogu odluke o sufinansiranju najnižih penzija ostvarenih pod povoljnijim uvjetima, čiji je iznos u isplati za maj 2012. godine manji od iznosa najniže penzije po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju u Federaciji Bosne i Hercegovine

Na dnevnom redu je i informacija o trenutnom stanju u društvu "Šipad Export - Import" d.d. Sarajevo, kao i informacija u vezi s blokadom radova na Sarajevskoj zaobilaznici.