BiH
0

Vlada FBiH danas o prednacrtu zakona o nasljeđivanju

FENA
Vlada FBiH (Foto: Klix.ba)
Vlada FBiH (Foto: Klix.ba)
Prednacrt zakona o nasljeđivanju na dnevnom je redu sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja je u toku danas u Sarajevu, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Na utvrđenom dnevnom redu današnje sjednice su još dva prednacrta zakona i to o preuzimanju dioničkih društava i o privrednim komorama u Federaciji BiH.

Prema dnevnom redu članovi Vlade razmatrat će i Prijedlog uredbe o nomotehničkim pravilima za izradu zakona i drugih propisa FBiH te Prijedlog izjašnjenja na amandmane na Prijedlog zakona o privatnim detektivima u FBiH.

Vlada bi danas trebala dati svoj stav i na Prijedlog odluke o davanju na korištenje informatičke opreme kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova te na Prijedlog ugovora o saradnji Vlade FBiH i Međunarodne finansijske korporacije - Program poboljšanja poslovnog okruženja i jačanja konkurentnosti u BiH (IFC)

Prijedlog odluke o zaduženju FBiH putem emisije obveznica FBiH, Izvještaj o zaduženju FBiH po osnovu emisije trezorskih zapisa te Izvještaj o radu Komisije za verifikaciju računa stare devizne štednje 1. i 2. za IV kvartal (oktobar, novembar, decembar) 2011. godine, također su na dnevnom redu sjednice.