Sklapanje mozaika
0

Sjedište Al Jazeere Balkans u BBI Centru

Piše: A. Karadža
Katarska televizijska kuća Al Jazeera Balkans svoj će program od januara naredne godine kreirati i emitovati navjerovatnije iz BBI Centra u Sarajevu, saznaje Sarajevo-x.com.

Kako saznajemo, pregovori o zakupu prostora između kompanija BBI Real Estate d.o.o. i Al Jazeera Balkans su u završnoj fazi.

"Očekujemo da će pregovori uskoro rezultirati potpisivanjem Ugovora o zakupu poslovnog prostora u BBI Centru", potvrđeno nam je iz kompanije BBI Real Estate.

Prema dogovorima, Al Jazeera bi u BBI Centru trebala zakupiti uredske prostorije za redakciju i prostor predviđen za studio. Riječ je ukupno 800 kvadratnih metara poslovnog prostora, u kojem bi Al Jazeera kreirala svoj program. Oko 200 kvadratnih metara predviđeno je za studio i 600 kvadrata za redakciju moćne TV-stanice.

Prema informacijama iz BBI Real Estatea, ugovor bi trebao biti potpisan na pet godina.

Potpisivanjem ugovora o zakupu prostora pripreme za emitovanje programa bile bi dovedene u završnu fazu, a prema pisanjima brojnih medija, u toku je sklapanje i novinarskog mozaika.

Prije nekoliko dana zatvoren je oglas za generalnog direktora balkanske Al Jazeere, a špekuliše se da će se na ovoj poziciji naći Goran Milić, novinar HTV-a sa dugogodišnjim TV-iskustvom.

Navodno bi jedna od glavnih perjanica u redakciji trebao biti sadašnji novinar HTV-a Denis Latin, autor legendarne emisije "Latinica", koja se godinama emituje na programu državne televizije susjedne zemlje.

Al Jazeera Balkans trebala bi ukupno zapošljavati 100 radnika, od čega 40-ak novinara iz naše zemlje, Srbije i Hrvatske. Ukupna investicija iznosit će 20 miliona konvertibilnih maraka.