Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je sramota na kakve niske gradne su doveli prosvjetne radnike nehl***vci iz vlade ks na celu sa zeljkovicem, oni primaju ogromne plate za svoj nerad a nastavnicima nedaju ni ono malo sto su zasluzili svojim radom
Sposobna vlada na celu sa jos sposobnijim premierom je u stanju da svakoga osiromasi....evo sad se rane prenose na prosvjetare. Ko je slijedeci ?
Saudin Sivro ima mjesečne prihode veće od 3000 KM, njemu plata ni ne treba. A znate onu, sit se gladnome ne razumije.
Sramota je sto su svı cutalı dok su se proızvodne fabrıke prıvatızovale na lopovskı nacın a svı su cutalı. Dok su se pojedıncı do besvjestı borılı ıstı prosvetarı su cutalı jer se to njıh nıje tıcalo. A sad kad nema plate, sta sad? Dzaba su vam protestı da ste bılı jedınstvenı ı solıdarnı sa radnıcım ız fabrıka ı da se nısu dovodılı podobnı kadrovı na funkcıje u mınıstarstva sad bı bılo puno bolje svıma. Ovako jedıno je ostalo da se dıgnete ı pomete bagru ı u vlastı ı u opozıcıjı ı da se bıraju novı ljudı. Bıce nam jos teze. Ovo je samo pocetak.
Rijec ODGOVORNOST ne postoji u rijecniku nasih politicara i inih stranackih menadjera.....niko nikom poodavno nizasto ne odgovara....naravno,sem na stranackom sijelu kad se rastaljuju......
Osim kriminala i korupcije u svim segmentima drustva NEPOTIZAM ce nam doci glave.....
Za vrijeme SDA vladavine nije bilo krize ovakve vrste. ESDEP je zakazao. Dokazao je da je nesposoban izuzev kada su njihovi licni interesi u pitanju.
Ma kakva bre koalicija?! U koaliciji su jos samo kada je elektroprijenos u pitanju da se opeljusi i to je sve. Ostalo sve puca po savovima.
Slušaj Sivro, to što nema para nije nikakvo opravdanje ni tebi bi onima koji su doveli kanton u nelikvidno stanje i što se ljudima otimaju dvije plaće. Treba zaštrajkovati, neka izmisle pare, neka posude od Federacije, od države od Tanzanije, od koga hoće..., ali plaće moraju biti prije Nove Godine. Nemože se raditi a ne biti plaćen,a ako ih ti to braniš, nezaboravi da se sindikatu može uskratiti radnička sisa, pa će se naći ko će braniti radničke interese. Odmah Sivro da si otišao Zeljkoviću i izmišljajte radničke plaće, dosta je i tebe i Bajramovića i Zeljkovića da nam serete kako nema para. Gdje su pare, 850 miliona maraka kantonalnog budžeta, strajbali ste, pokrali, pročerdali pa sad preko radničkih leđa namirujete svoj lopovluk. Kozadra pojma nema koliko mu je para ostalo, krivi Federaciju za 90 milona, a kako je on Kanton zavalio za 200 miliona to šuti.
Predlažem prosvjetnim radnicima da na vrijeme počnu da se usmjeravaju na neko poduzetništvo jer će plate u prosvjeti za kratko vrijeme biti takve da se neće moći ni preživjeti, jer su javni prihodi mnogo mnogo manji od javne potrošnje i nema ni naznaka njhihovog rata, , a takođe, bijela kuga hara pa će mnoga radna mjesta u prosvjeti biti ugašena, tako je npr. 2007 rođeno 11.000 manje djece nego 98. Pametnom dosta da se skonta šta i kako.
Nema potrebe za cinizmom. Zašto ne i to što si nabrojao ili bilo šta drugo čime mogu priskrbiti dohodak od kojeg mogu svojoj porodici priuštiti pristojan život.
gavijalov...sve si ti u pravu ali nazalost niko te nece poslusati...a situacija je toliko apsurdna da kad bi naprimjer sad bilo puno vise dijece,prosvjeta bi pala u jos vecu krizu i dubijozu....
Tacno je da je trenutno najgora vlada ikada koju je KS imao , u isto vrijeme cudno je to...svi su svjesni ko ih je pokrao i kako su pokradeni a niko nista ne poduzima....Sivro dragi, pa kolega iz tvoje stranke je direktni krivac za stanje u KS a ti ko satro " iznenadjen i uvredjen"!!! Sto ne mogu suplje...
nastavnici u republici srpskoj imaju 1200 maraka platu...naravno ako imaju pun raspored casova....kolika je plata u federaciji???
sa toplim obrokom ista tolika
pa onda nemaju razloga da se bune...pa ebem mu imaju 1,5 prosjecnu bih platu...sta bi oni vise???
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ne znam dokle ce gradjani imati strpljenja i trpiti ovaj teror vlade ks koja pravi haos u svim segmentima drustva, unistili su sva javna kantonalna preduzeca sada su izgleda na red dosle obrazovne ustanove
Ova SDA ako nmz drzavu upropastiti onda ce upropastiti ono sto moze a to je trenutno KS
Vlada KS je neodgovorna i vjerovatno jedna od najgorih u ovoj godini ovakve stvari sebi dopustiti je suludo, ne treba druge optuzivati jasan je problem administracije, ali oni su planirali ovaj budzet i oni su ti koju su ta sredstva negdje dr preusmjerili, ali me zanima gdje jer evo i GRAS je na koljenima, zbog koga zbog njih.
Ekspertna vlada KS je ekspertno uspjela unistiti i ono malo sto je funkcionisalo u ovom kantonu... I sto tako su ekpertno uspjeli da sebi napune dzepove...