Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sindikalisti cesu muda i ubiru dobre pare. Drzava propala, radnici postali robovi a oni nisu organizovali niti jedan protest. Neka taj Franjo Rener prvo pokaze svoju PLATNU LISTU pa neka onda kaze s cim je on to zasluzio, sta je on u svim tim godinama napravio za radnike. On ima dosmrtni mandat u sindikatu, tog uhljeba ni bog ne moze otjerat sa drzavnog vimena. Ovo samo usranim maljem moze da rijesi.
Jbt koje izjave kad je u pitanju njihova guzica..pu pu aa koliko fabrika prije unisteno gdje je bila kolegijalnost nigdje vas nije bilo...
Smiješne izjave daju ovi sindikalci! Koga će oni da izvedu na ulicu? Mogu samo cuke da prošetaju. Sindikate treba očistiti od likova koji su postavljeni od strane vlasti!
Prava proističu iz izvršenih obaveza!
Samo me zanima kako i kada se može dobiti otkaz u državnoj firmi....odnosno osim ubistva (ne daj Bože), šta se treba uraditi??
JEDVA ČEKAM da MMF zavrne pipu :-)) Kad počnu cmizdrit ovi guzonjići po općinama što su fakultete završavali po Bijeljini i Travniku.
Ne svidja mi se ovaj sleng 'narod zna',ali moram se s'tobom sloziti da ce biti uvijek para od MMF-a da se slucajno nebi promijenilo stanje mira,u stvari vise 'laganog umiranja'.Malo im je to para da bi se zajebavali sa ovako malom i beznacajnom zemljicom!
Pa nisu ni ovi iz MMF ludi da vječno bacaju pare u rupu bez dna, imaju i oni svoj limit, ipak je banka u pitanju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa kako cete uhljebi plate primati bez novog zakona o radu?!Jel' mislite da se kredit za vase plate tek onako dobija?!Sta je rezultat,tj proizvod vaseg rada?!jel' to sto redovno glasate za one koji su vas pozaposljavali!Koja ste vi olos!
Pa ne pita se vlast o ,zakonu nego oni koji ti svaki dan trube o tzv.evropskom putu,ti su nas vec unistili sad samo jos da nas ovjere,nasi samo na stolu dobiju zakon i to je to,nema hocu necu
U principu,naši pravi radnici a to su ljudi koji rade u realnom sektoru i nemaju nikakva prava,jer poslodavac može da im da otkaz kad god hoće,da im smanji platu kako hoće,a ako se suprostaviš,samo ti kaže dođi sutra po radničku knjižicu! Sa druge strane imamo drugu vrstu "radnika" koji su apsolutno NEDODIRLJIVI....u narodu poznati i kao BUĐZETLIJE...njima se ne može uručiti otkaz nikako(jedino u slučaju smrti) ne vezano kako ko radi,koliko dobro radi,da li uopšte radi,otkaza ne mogu dobiti....o smanjenju plaća da i ne govorim....Da budem apsolutno jasan državni aparat BH odnosno država BH uzima kredit od MMF-a samo i isključivo zbog ovih radnika tipa Saudina Sivre i drugih.....jer ako nema MMF-ovog kredita nema ni palća vama radnicima "sindikata"...svaki kredit koji se uzme ode na plaće državnih službenika na svim nivoima i tako iz godine u godinu....Vjerovatno je I MMF uvidio gdje je problem ove zemlje!
Kaze dignut ce "gradjane" na noge, ali zaboravljaju da je ovo robovlasnicko drustvo i uredjenje gdje je taj gradjanin zapravo rob
Ja bi sutra vas podrzao, al et, ko sutra sam na poslu