Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super ideja... ali u toj kasabi bez ikakvih sansi,sarajevo je leglo primitivizma i nekulture...
@c.vila 1daj smanji malo doživljaj, ne generalisi, šta treba da kažemo svi su primitivci, ne treba nama ništa, ni tramvaj, ni trolejbus, ništa
@c.vila 1 Jeste leglo primitivizma i nekulture kada mi je sva seljadija iz okolnih vukojebina se slegla u grad. Pizda im materina ko ib dovede, mrs na selo okopavajte krompir.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
nestala bi ta bicikla ne bi ni dan-dva potrajala
Prije svega ova bicikla nisu ni namjenjena za voznju po brdima samim tim sto nemaju brzine, ovo su gradska bicikla za krace rute kao sto je neko rekao sluze da se prevezes od tacke A do tacke B, kao sto se neki zale kako pedalat na bistrik i slicno... sto se kradje tice ako bicikla budu kao i u ostalim zemljama tj razvijenijim zemljama onda ce svakako biti i GPS u njima kako bi se pratilo kretanje bicikala i u slucaju kradje pronalazak istih, isto tako u tim standovima tj parking mjestima za bicikle bi se punile baterija za GPS samim stavljanjem bicikla pravilno u njegovo parking mjesto.
OK ideja. ALI OVO je SAMO privatni BIZNIS... Grad treba da omogući...OVO ISTO, ali sa NIŽOM CIJENOM.
Ovi bicikli i nisu namjenjeni za vozikanje po gradu, nego iskljucivo da se osoba preveze od tacke A do tacke B. Zato i jeste u pitanju pola sata. Ova ideja je odavno zazivjela u mnogim europskim drzavama, ukljucujuci i Sloveniju, samo znam da je, recimo, za one koji posjeduju iskaznicu besplatno, a inace se placa nekih 4-5 KM. Placa se iskljucivo karticom, i to tako sto ukucas podatke na osnovu kojih ti kasnije skinu lovu za kaznu ako ne vratis bajk na neki od standova. I naravno, vrate ti i tih 4-5KM, cim negdjw bajk i ustekas. Tako da, sto se tice placanja kod nas, diskutabilno je, kao i uvijek kada dodje novac u pitanje.
haha .. e hajd ga postavite na stand i ako ih nadzete ujurtu ( i stand) ja doniram 10 BicikLova odma.. pa kod nas vade zeljezne klupe iz betona na vilsonovom
Bit ce pik pun next bicikala, dobro ocuvanih, malo vozenih.
Pa u sarajevu poklopci od septičke ne mogu preživit a komoliti ova bacikla.
ovo bi bilo predobro,al samo da mi je znati koliko noci ce zanociti ova bicikla :-)
ima takvih bicikala na mom univerzitetu (RUB). Tamo nisu pod kamerama, jer to niko nece ukrasti; ali posto je ovo Bosna i Hercegovina to ce morati biti 24/7 pod kamerama
20 KM godišnje za pola sata vožnje dnevno? To nije sistem javnih bicikala. Taj sistem podrazumjeva besplatno korištenje bez vremenskog ograničenja.
woooow!!! Super.
filozofiranje i izmisljanje tople vode a ona davno izmisljena, kakav javni bicikl, napravi te stendere za perkiranje bicikla, biciklisticke staze,obezbjedite sgurnost da ih ne pokradu, cica mica zavrsena prica.
Super stvar, uzmes bicikl na ilidzi, ostavis ga malti na standu. Dobra furka.
Jedva cekam! :-)
Jedva cekam! :-)