Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da su građani Kantona imali pravnu pomoć kad su ih pljačkali, ne bi bili siromašni
Kakav je ovo naslov? Prva ja sam koristila usluge besplatne pravne pomoci jer nisam htjela platiti ubleharenje polu pismenih advokata. Svaka čast!
pa ko nas je stavio u tu poziciju,ovo je socijalna raslojenost i privatna drzava nije ovo vise nacionalna podjeljenost.nego nastavite se udruzivati vise ima siromasnih nego bogatih dace bog neko rjesenje samo nedajte da padate u ruke kolonizacije i robovlasnistva nedajte svoju dijecu,nece njih ni policija dugo trpiti i stititi.
Pa dobro koja je adresa tog zavoda, gdje se nalazi, nije li to bit ove obavijesti, jer ne znam kako ce im se inace gradjani obratiti?
Znajući kako radi ova država, garant će svi oni kojima bude zatrebala besplatna pravna pomoć morati uplatiti taksu od nekih 150km, a ako nije to, onda će tamo raditi neko ko je "blizak" sa strankama na vlasti - pa prema tome - piši propalo.
Ovu uslugu će najviše koristiti oni koji imaju najdublji džep jer im se najteže odvojiti od dinara.
znaci opet ce ovi iz vladajuce kaste profitirati jer ce dolaziti kao gradjani siromasni duhom
Uopšte ne podržavam tu besplatnu pravnu pomoć, uzima se hljeb iz ruku advokatima i pravnicima.Ako ćemo po tom modelu raditi, onda nek se osnuju i besplatna pogrebna društva da se uzima hljeb i hodžama i popovima, pa nek se osnuju i besplatne bolnice da se uzima hljeb i ljekarima, neka se osnuju besplatne i druge stvar a ne samo po advokatima i pravnicma.
ovo je besmislen naslov, pa besplana pravna pomoć nije samo za siromašne građane. Inače, ovakva institucija je besmislena. Zavod koji dobije 3000 (a pretpostavljam da će sad svako ko ima nekakav pravni problem od kokošinjca pa nadalje nahrlit ovdje) predmeta nema nikakvih šansi za kvalitetan rad. Tu već vidim propale studente PFSA i magistrante iz Univerziteta Kiseljak zategnutih kravata kako sisaju drzavnu sisu i glumataju intelekt :) Smijesna institucija, smijesna vlada, smijesna ministrica... sve smijesno :) Bolje je bilo ovih 250 milja ulozit u pripravnike da se obuče djeca za nešto a ne da hodaju ko dilajle po gradu
Ja mislim da ce pravnu pomoc imati svi, OSIM siromasnih gradjana.
Evo prilike da damo advokate klošarima koji pljačkaju granape kako bi se odbranili, i da njihovim advokatima plate idu od naših para. Bolje da ste egzekutore zaposlili.
Sada će siromašni građani biti manje siromašni..koje prose*ravanje. Još jedna institucija za uhljebljavanje amidžića...
@siromasni ...prijatelju, jeb'o originalnu TLN kakav je ovaj klix :)
Ovaj Klix je smece od portala J.E.B.E.S ti ovakve novinare,ko vam dade diplome ako ih imate. Ja drzave majko moja.
pored ombudsmena i slicnih organizacija evo sad iste ili slicne nepotrebne kantonalne institucije. bice posla za daidzice i amidzice, za familiju blizu i dalju od ovih sa vlasti i nema kraja trosenju budzetskih para
...zamišljam...siromašni građanin vs. toplane (elektroprivreda, telekom)...kakva je kvota ?