|

Širom Općine Stari Grad novi info panoi za turiste na četiri jezika

Širom Općine Stari Grad novi info panoi za turiste na četiri jezika
0
Piše: N. Grabovica
8.2.2013. u 16:08
39
komentara
0

dijeljenja
1/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/11 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/11
9/11
10/11
11/11
Sarajevska općina Stari Grad nastavila je obogaćivanje svoje turističke ponude postavljanjem četiri nova info panoa na četiri jezika, koji će služiti kao orijentacija i pomoć u informisanju turista, ali i drugih građana Sarajeva.
Panoi na bosanskom, engleskom, njemačkom i turskom jeziku su postavljeni ispred Baščaršijske džamije (dva), ispred Katedrale i ispred Ekonomskog fakulteta.

Kako su iz Općine kazali na današnjoj konferenciji, novi info panoi upućuju na gastro ponudu starog dijela grada, baščaršijske rukotvorine te bogato kulturno-historijsko naslijeđe.

Sada se na području ove općine nalazi ukupno devet info panoa, koji će brojnim turistima, ali i drugim građanima olakšati obilazak znamenitosti te ih upoznati sa svim onim što mogu pronaći, kupiti i probati u samom srcu Sarajeva.

Načelnik Ibrahim Hadžibajrić istakao je kako je do sada grad oskudijevao sa ponudom info panoa, što je bio veliki minus za sve one koji su dolazili u Sarajevo, a nisu znali šta sve trebaju vidjeti i probati.

"Turisti su se snalazili kako su znali i umjeli. Međutim, panoi koje smo radili prije dvije godine, ovi sada i oni koje ćemo uraditi u narednom periodu promijenit će sliku i turističku ponudu Starog Grada. Sada će se svi posjetioci moći upoznati o našoj kulturi i historiji, načinu života te decidno znati gdje trebaju otići i šta trebaju posjetiti", naglasio je Hadžibajrić.

Novi info panoi postavljeni su kod Čaršijske džamije, Katedrale te kod Trga oslobođenja - Alija Izetbegović, a nosilac projekta ovih panoa je Alija Ibrović, stručni savjetnik za razvoj i promociju turizma u Općini Stari Grad.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...