Otuđili više desetina automobila
272

FOTO / Širom BiH uhapšeno 10 osoba zbog autokriminala

Klix.ba/Fena
Foto: SIPA
Foto: SIPA
U akciji Trebević, koja je započela u ranim jutarnjim satima nedjelje, do sada je na području cijele BiH uhapšeno 10 osoba, potvrdio je portalu Klix.ba glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić.

Akcija kodnog naziva Trebević sprovodi se u Mostaru, Grudama, Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Zvorniku, a ima za cilj suzbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile krađom i preprodajom vozila.

Kako nam je kazao Nefić pretresi su još uvijek u toku, a više informacija će se znati nakon predaje osumnjičenih Tužilaštvu. Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva, uhapšeni se sumnjiče da su otuđili više desetina motornih vozila, čija se ukupna vrijednost procjenjuje u milionskim iznosima.

Foto: SIPA
Foto: SIPA
Iz Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e saopćeno je da su njeni pripadnici na području Hercegovine uhapsili pet osoba te da su pretresima na pet lokacija, pronašli i privremeno oduzeli nekoliko ukradenih vozila, od kojih je jedno u voznom stanju, a četiri vozila su rastavljena u dijelove, dijelove ukradenih vozila, krivotvorenu dokumentaciju za navedena vozila, mobilne telefone, SIM kartice te vatreno oružje (dvije automatske puške i određena količina municije).

Današnja akcija je izvedena po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a sprovode je pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, SIPA-e, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, MUP-a RS i CJB Istočno Sarajevo.

Foto: SIPA
Foto: SIPA