{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sirija: Nema zahtjeva za masovnijim iseljavanjem bh. građana

F
8.8.2012. u 14:54
0
5
Sirija: Nema zahtjeva za masovnijim iseljavanjem bh. građana
0
Sirija: Nema zahtjeva za masovnijim iseljavanjem bh. građana
Foto: Arhiv
Zasad nema zahtjeva za masovnijim, organiziranim iseljavanjem građana bosanskohercegovačkog porijekla iz Sirije, kojih ima oko 2.000 u različitim područjima te zemlje, zahvaćene teškim ratnim sukobima, izjavio je danas agenciji FENA načelnik ureda Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću, Nebojša Regoje.
"Bila su tri zahtjeva bh. porodica koje su već u Libanonu zahvaljujući diplomatskom angažmanu, a oko pet porodica u Amanu najavilo je da će možda zatražiti neku vrstu konzularne pomoći mada nije konkretizirano kakvu", rekao je Regoje.

Ministarstvo vanjskih poslova i bosanskohercegovačka diplomatska predstavništva intenzivno prate aktuelna dešavanja u Siriji i u skladu s procjenom situacije, odgovorit će na sve zahtjeve naših građana bez obzira kad se eventualno pojave, dodao je.

Od početka nemira u Siriji, bh. predstavništava pružila su različite vidove konzularne pomoći za stotinjak ljudi.

"Najangažovanije i u kontaktu s diplomatskim službama u zemljama domaćina su bh. ambasade u Amanu, Ankari, Beogradu, Zagrebu te generalni konzulat u Istambulu i diplomatsko-konzularna mreža u susjednim državama", precizirao je načelnik ureda Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine za odnose s javnošću, Nebojša Regoje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: