Osumnjičen za ratne zločine
0
SIPA uhapsila Miralema Macića
Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pazi teksta i naslova. Fuj. Nije pocinio zlocin protiv civilnog stanovnistva, vec upao Djuri (ime covjeka) u stan, i pobio cijelu familiju tek tako. Poslje ukr\'o tehnicke stvari. I nije bio sam, vec jos dvoje-troje sa njim. Djecak od 7 godina uspio pobjeci, zadrzali ga na rampi vojnici Armije BiH, i zovnuli Macica da zavrsi sto je poceo. Kasnije ga kod Beginog vira, poznatog Konjickog kupalista, svi zajedno strijeljali (djecaka). Da je kojim slucajem ovo srbin napravio, vec bi frstali komentari na formu, a tekst ovog clanka bi bio \"srbin ubio djete od 7 godina\". Zivim u Konjicu, i znam sta pricam. Sarajevo-x.com fuj, nema radikalnijeg medija trenutno, koji vise siri mrznju i prikriva muslimanske zlocine.
Hvala na informacijama. Ja prvi put čujem za to, nažalost. Zanimljivo je, zapravo indikativno, kako se takve činjenice prešućuju dok se oko drugih diže neviđena galama. Ovo što si napisao je jezivo i zaslužuje da se više javno govori o tome. Zločin je zločin i prema svima treba isto postupati. Prema svima!!!!A, ne samo da jedna strana upire prstom u druge dok ne vidi i amnestira zločince na samo jednoj strani.
@sa-x mamicu vam natakarim kako to lijepo uvijete u celofan kad je musliman u pitanju, a da je Hrvat ili Srbin bilo bi: uhapsen M.O.N.S.T.R.UM, K.O.LJ.A.C, Z.L.O.C.I.N.A.C...K.A.S.A.P.I.N...
Premalo. Koga to je ubio Gotovina pa mu stavljaju 24 godine? Nigdje nema da je zapovjedio tako što ili odobravao. Čista politika i toliko. Dotični bi za ovo, po meni, doživotno robijao, ili makar 30-40 godina.
Prema tvom opisu ovo je tako stravično (totalno su nebitna imena, nacionalnosit,...) da to treba sankcionirati od izvršitelja preko onih koji nisu ništa spriječili da se to dogodi pa sve dalje zapovjednom linijom. Dopustiti tako što i nereagirati je skoro pa isto kao izvršiti. Kao klinac se sjećam da je moja obitelj kriomice pomagala zarobljenim bošnjacima. Cigarete, hrana, telefonski pozivi. Nije se gledalo na naciju, a ugrožavalo se sebe jer se jednostavno htjelo pomoći čovjeku, mladiću,... za kojeg se onako od srca sumnjalo da je mogao nešt loše napraviti. Moja majka je govorila kao da vidi mene i koliko bi bila sretna da u, nedaj Bože, takvoj situaciji netko meni pomogne. Ova me je priča baš pogodila da sam se i toga prsjetio.
Draga \"upucena\" gospodo, daleko od toga da zelim bilo koga opravdavati, ali doticini zlocinac je zbog tog cetvorostrukog ubistva odsluzio kaznu od 12 godina, nakon koje je jucer pusten. Ubistva za koja se trenutno tereti, su druga. Pitanje je, bez da zelim vrijedjati - jedna usporedba: 4 osobe - 12 godina; preko pedeset osoba - 13 godina. Fer?
Ovo ce biti jos jedna farsa u kojoj ratni zlocinac Bosnjak ce biti opran od svega sto je pocinio. Hag dokazuje da su Bosnjaci nevini i da su drugi krivi. BiH Sud je sugava kopija istoga.
Pa ko je komando odgovoran.Kad će neko iz komande odgovrati, nego se sve završava oturio se jaro pobio ljude i gotova priča. A kad je obilježavanje datuma armije bih na sva usta govorite mi smo bili organizovana armija koja nije činila zločine, pa kako onda da ste radili ovakve stvari neka vas je sramota zločinci stiže i vas ruka pravde
Ocito je da su Potocari mali i da se trebaju prosiriti!
Hvala na, nažalost, jezivim informacijama.Stvarno bode oči ovo \"civilno stanovništvo\",posebno kad su u pitanju zločini tadašnjih muslimana nad Srbima.
Ma nije istina?gdje bi to mu.slimani radili,to je neka greska?!
coek nevin 100%. Muslimani nerade niti znaju raditi zlocine to rade samo Chetnici i Ustase.
jest al u k
poceli od sitnih a onda dolaze ganic,dudlakovic,silajdzic....
Svi koji su krivi, koji su cinili zlocine, moraju odgovarati. Samo tako mozemo naprijed.