|

SIPA pomogla njemačkoj policiji da riješi ubistvo nakon 27 godina

SIPA pomogla njemačkoj policiji da riješi ubistvo nakon 27 godina
79
Klix.ba
15.8.2017. u 12:38
27
komentara
79

dijeljenja
SIPA pomogla njemačkoj policiji da riješi ubistvo nakon 27 godina Foto: Arhiv/Klix.ba
Poduzimajući mjere i radnje na dokumentiranju krivičnih djela koja se istražuju u okviru predmeta kodnog naziva "Lutka", Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ustupila je policijskim organima SR Njemačke podatke o identitetu osobe koja je počinilo krivično djelo ubistvo.
Navedeno krivično djelo počinjeno je 1990. godine na području SR Njemačke.

Nakon izvršenih provjera u SR Njemačkoj, potvrđen je identitet počinioca krivičnog djela i rasvijetljeno ubistvo počinjeno prije 27 godina. Navedena osoba bila je predmet rada SIPA-e u okviru predmeta "Lutka". SIPA je protiv pomenute osobe podnijela Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu zbog krivičnih djela počinjenih na području BiH.

Istražni tim SIPA-e kodnog naziva "Lutka" aktivno nastavlja rad s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubistava, razbojništava, iznuda i drugih teških krivičnih djela, te se u narednom periodu očekuju novi rezultati.

Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj saradnji u najsloženijim predmetima, navodi se u saopćenju SIPA-e.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...