{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikati policija četiri kantona najavili proteste

F
19.1.2011. u 15:28
0
1
Sindikati policija četiri kantona najavili proteste
0
Sindikati policija četiri kantona najavili proteste
Sindikati policije iz Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog i Tuzlanskog kantona organizirat će 15. februara mirne proteste pred zgradama kantonalnh vlada ako ne dođe do usvajanja zakona o plaćama policijskih službenika i njegovog usklađivanja s federalnim zakonom koji sve policajce tretira ravnopravno, zaključili su danas predstavnici tih sindikata u Travniku.
Kako je Feni kazao Dragan Škulj, predsjednik Sindikata uposlenika MUP-a SBK, od kantonalnih vlasti koje su u fazi formiranja sindikati očekuju veći sluh i u rješavanju drugih problema koji muče uposlenike MUP-a.

To se, po njegovim riječima, prvenstveno odnosi na isplatu policijskih potraživanja po pravosnažnim sudskim presudama i uvođenje povoljnijih uvjeta za penzioniranje.

Sindikat policije SBK, istakao je, neće prihvatiti nikakva parcijalna rješenja, već će i dalje insistirati da se ta isplata izvrši u cijelosti i na zakonit način.

Učesnici sastanka u Travniku dobili su podršku kolega iz Bihaća, Zapadnohercegovačkog i Livanjskog kantona, koji su ih pismeno ili usmeno obavijestili da će se solidarizirati na putu ispunjenja njihovih zahtjeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: