|

Sindikati policija četiri kantona najavili proteste

Sindikati policija četiri kantona najavili proteste
0
F
FENA
19.1.2011. u 15:28
1
komentara
0

dijeljenja
Sindikati policija četiri kantona najavili proteste
Sindikati policije iz Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog i Tuzlanskog kantona organizirat će 15. februara mirne proteste pred zgradama kantonalnh vlada ako ne dođe do usvajanja zakona o plaćama policijskih službenika i njegovog usklađivanja s federalnim zakonom koji sve policajce tretira ravnopravno, zaključili su danas predstavnici tih sindikata u Travniku.
Kako je Feni kazao Dragan Škulj, predsjednik Sindikata uposlenika MUP-a SBK, od kantonalnih vlasti koje su u fazi formiranja sindikati očekuju veći sluh i u rješavanju drugih problema koji muče uposlenike MUP-a.

To se, po njegovim riječima, prvenstveno odnosi na isplatu policijskih potraživanja po pravosnažnim sudskim presudama i uvođenje povoljnijih uvjeta za penzioniranje.

Sindikat policije SBK, istakao je, neće prihvatiti nikakva parcijalna rješenja, već će i dalje insistirati da se ta isplata izvrši u cijelosti i na zakonit način.

Učesnici sastanka u Travniku dobili su podršku kolega iz Bihaća, Zapadnohercegovačkog i Livanjskog kantona, koji su ih pismeno ili usmeno obavijestili da će se solidarizirati na putu ispunjenja njihovih zahtjeva.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...