|

Sindikat MUP-a SBK odlučuje o protestima

Sindikat MUP-a SBK odlučuje o protestima
0
S
SRNA
19.1.2011. u 08:10
1
komentara
0

dijeljenja
Sindikat MUP-a SBK odlučuje o protestima Foto: Arhiv
Sindikat MUP-a Srednjobosanskog kantona najavio je za danas sastanak sa svim predsjednicima sindikalnih organizacija policije sa područja Federacije BiH na kome će, između ostalog, biti odlučeno o tome da li će doći do najavljene blokade računa kantonalne Vlade i protesta.
Predsjednik Sindikata MUP-a SBK Dragan Škulj rekao je Srni da su se pozivu odazvali predstavnici sindikata policije Tuzlanskog, Goraždanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

"Predstavnici Sindikata policije Sarajevskog kantona, umjesto najavljenog dolaska, poslali su pismo podrške", rekao je Škulj.

Teme sastanka su nepoštivanje Zakona o platama policijskih službenika, regulisanje odlaska policijskih službenika u penziju u skladu sa zakonom, kao i isplata pravosnažnih sudskih presuda zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora koje, zaključno sa 2009. godinom, premašuju četiri miliona maraka.

Sindikat MUP-a SBK, na sastanku održanom 12. januara, odbacio je sve prijedloge kantonalne Vlade i najavio blokadu računa Vlade i proteste.

Sastanak Sindikata MUP-a sa predsjednicima sindikalnih organizacija policije biće održan u zgradi MUP-a SBK u Travniku sa početkom u 11.00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...