|

Sindikat MUP-a SBK za utorak najavio protest

Sindikat MUP-a SBK za utorak najavio protest
0
S
SRNA
14.2.2011. u 09:57
1
komentara
0

dijeljenja
Sindikat MUP-a SBK za utorak najavio protest Foto: Arhiv
Sindikat Ministarstva-unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona najavio je da će sutra pred zgradom kantonalne vlade u Travniku održati protest, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora i Zakona o platama policijskih službenika i namješenika u Federacije BiH.
Predsjednik Sindikata Dragan Škulj rekao je Srni da će protest biti održan od 10.00 do 12.00 sati.

"Iako je ranije sa sindikalnim organizacijama policijskih službenika dogovoren izlazak na proteste u isto vrijeme, osim službenika MUP-a Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kolege iz Bosansko-podrinjskog i Tuzlanskog kantona do danas nisu potvrdile svoj izlazak", dodao je Škulj.

Policiji se sutra neće obratiti niko od nadležnih, jer se sutra obilježava vjerski praznik - rođendan poslanika Muhameda.

Prema odluci kantonalnog Ministarstva obrazovanja, ovaj praznik se obilježava danas, a kantonalno Ministarstvo privrede saopštilo je da će neradni dan biti u utorak, tako da je neradni dan u školama danas, a u svim ostalim ustanovama i preduzećima sutra.

Predstavnici sindikata MUP-a i pregovarački tim kantonalne Vlade su ranije dogovorili isplatu zaostalih plata, te izvršenje zaostalih pravodusnih odluka, ali je Vlada tražila da se odreknu kamata, što nije prihvaćeno.

Policijski službenici Srednjobosanskog kantona imaju najmanje plate u odnosu na kolege u FBiH zbog čega zahtijevaju dosljednu primjenu Zakona o platama.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...