Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova Vlada je prevarila koga je stigla.
🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦 Svi kandidati zajedno trebaju imati debatu. Ovim je poruka da Federalna TV je puna neravnotežnog žurnalizma i biasa. Treba neko u lideršipu na FTV biti za ovo odgovoran i prihvatiti posljedice koje bi bile otkaz. #mislislisvojomglavom
🇧🇦🇧🇦🇧🇦 Nešto razmišljam kako bi bilo da je recimo Mirsad Hadžikadić kandidat stranke SDA za člana predsjedništva. Pripremili bi mu i šiljte i mangalu sa friškom kahvom za svaku emisiju. Ali, nije tako..Veliki grijeh je danas glasati i za SDA, i za SDP, i za SBB. I pogotovo za nihove kandidate za člana predsjedništva #MH2018
Budi iskra - 2018 Hadzikadic! Hadzikadic2018
Pod broj jedan strajk! Pod broj dva: uskratiti podršku političkim strankama iz čijih redova dolaze ministri aktuelnog saziva Vlade Kantona Sarajevo!
Nastavnici sa UNSA U PROSJEKU nemaju tako bogate reference kao nastavnici nekih univerziteta u razvijenim drzavama, ali ipak imaju dosta bogatije reference od svojih kolega na ostalim bosanskohercegovackim univerzitetima. S druge strane, javnost nije upoznata sa cinjenicom da su plate na vecini UNSA fakulteta manje od plata na gotovo svim b-h univerzitetima (osim mozda na Uni Dzemal Bijedic). Nase zlatne znacke, bivsi olimpijci, zaradjuju na radnom mjestu asistenta svega 850 KM mjesecno.
osim plata veoma je bitna cinjenica da toliko godina nakon rata svi radimo bez kolektivnog ugovora. to je bruka i sramota ali i djelimicno nasa bruka jer ne dizemo glas. sazrelo je vrijeme za strajk.
Univerzitet Džemal Bijedić: Viši asistent magistar nauka, plata 950 KM + topli obrok 8 KM po danu = 1100 KM To je plata za najbolje svršenike fakulteta, i to nakon što završi postdiplomski ili master koje mora platiti iz svog džepa.
Koeficijent asistenta na UNSA 8,5 x osnovica 104, docent 12 x 104, vanredni profesor 14 x 104 itd, a o administraciji da ne govorim, čistačica ima koeficijent 4,5 x 104, ne izadje ni 500 KM na kraju itd itd. Ja kao magistar i šef službe imam koeficijent 8 i sad neko da kaže da je neka plata...
@vlado112 Fino onda zasuces rukave i ako budes dovoljno pametan i uporan, mozda ces i ti moci uzivati u svim tim blagodatima rada na UNSA :-)
@vlado112 Ja bi se zamijenio sa sa dnevnim portirom iz opcine Centar ili salterusom iz Kantona jer oboje imaju vecu placu nego asistent, visi asistent i docent koji, da bi napredovali i ne bi ostali bez posla jer sve do zvanja redovnog profesora ne dobijaju ugovor na nedoređeno, mora objavljivati clanke i knjige, ici na konferencije o svom trosku itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sredice vama to zahiragic sve sada ide u dzamije umjesto kafana.