{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat PPDIVUT obilježio 70. godišnjicu zasjedanja ZAVNOBiH-a

F
24.11.2013. u 17:30
10
7
Sindikat PPDIVUT obilježio 70. godišnjicu zasjedanja ZAVNOBiH-a
10
Sindikat PPDIVUT obilježio 70. godišnjicu zasjedanja ZAVNOBiH-a
Učesnici skupa položili cvijeće u Potočarima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT) BiH, zajedno sa svojim sekcijama žena i mladih, obilježio je sedamdesetu godišnjicu zasjedanja ZAVNOBiH-a.
Sindikalni skup je održan danas u objektu Sindikalne škole PPDIVUT-a u Potočarima kod Srebrenice, a u izlaganjima predsjednika PPDIVUT-a Mehmeda Avdagića i predsjednica sekcija žena i mladih, Sonje Prvulović i Maje Radić, je naglašen ogroman historijski značaj i vrijednosti ZAVNOBiH-a za bh. društvo i šire, te je istaknuto da je u zajedništvu perspektiva i sigurnost svih naroda u Bosni i Hercegovini.

"Nažalost, destruktivne snage uspjele su narušiti ove vrijednosti, što se pokazalo i pokazuje kobnim za sve narode i građane. Danas, umjesto da pri obilježavanju ZAVNOBiH-a govorimo o perspektivama naroda i građana Bosne i Hercegovine, možemo svjedočiti negativnim posljedicama tranzicije i bezperspektivnosti svih, osim onih koji učestvuju i grade korupcijski sistem, čiji je model nametnut radnicima i građanima. Uz ovo su svi nosioci i učesnici u vlasti u više mandata, bez obzira na to da li su bili pozicija ili opozicija, pokazali društvenu neodgovornost, zbog čega svaki dan imamo sve više nezaposlenih i siromašnih. Stiče se utisak da su mentori ovakvog stanja i izvan BiH, a da unutar još nema dovoljno jakih snaga da se suprotstave unutrašnjim i vanjskim destrukcijama, pa, nažalost, ni u sindikatu kao socijalnom partneru vlastima i poslodavcima", rečeno je na skupu, saopćeno je iz Sindikata PPDIVUT.

Učesnici skupa, također, posjetili su Memorijalni centar u Potočarima i položili cvijeće na Spomen-obilježje srebreničkim žrtvama genocida, saopćeno je iz Sindikata PPDIVUT.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: