Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@rad Hvala na podršci i razumijevanju! Samo tražimo svoja prava i ništa više.
@zizi@king Neznam dali bi vi slavili rad a da za to ništa ne dobivate.Radnici samo traže sigurnost da ih novi vlasnici neće otpustiti za dva mjeseca kako se obično radi u privatizacijama a svakako traže i da im neko uplati zaostale neuplačene obaveze prema penzijskom i zdravstvenom osiguranju kao i već zarađene a neisplaćene plaće.Ne traže ništa što im zakonski ne pripada. Dosta pljačke radničke klase.
MA ne, bolje im je da ostane ovako..e moj kontras, covjek ti prica o poslu, radu, plati, a ti o mahovinama..mora da si na budzetu pa te boli ionako ona stvar kad je plata redovna, radio ili ne..
Tebi je gubgljenje kompasa kada ispunjavaš svoju obavezu a to je - Zahtjev za formalnim ugovaranjem radnog odnosa te jasno nabrojanim pravima i obavezama zaposlenika...... dok god ti je to gubljenje kompasa, ni mahovina ti neće moći pomoći da otkriješ gdje je Sjever.....
KOME PRIJETE?
Kad ljudi izgube kompas.. umjesto da slave sto ih jedna jako uspjesna firma hoce da kupi, da slave platu svakog mjeseca oni u strajk..nikad necu shvatiti nas neradnicki mentalitet..radi, pa trazi svoja prava..