BiH
1

Sindikat: Imamo dokaze da je Špirić tražio od policajaca da krše zakon

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sindikat Granične policije BiH oglasio se povodom informacije da je Ured za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Granične policije BiH utvrdio da Nikola Špirić nije vršio pritisak na pripadnike Granične policije BIH tražeći od njih da prekrše zakon.

"Još jednom napominjemo da Sindikat Granične policije raspolaže čvrstim dokazima za tvrdnje ovim povodom ranije iznesene u javnosti.

Također, želimo naglasiti da do današnjeg dana Uredu za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BIH, uopće nismo dostavili saznanja kojima raspolažemo u ovom predmetu niti je sa predstavnicima Sindikata Granične policije obavljen bilo kakav službeni razgovor u cilju rasvjetljavanja ovog predmeta, pa nas čudi da je predmet Nikola Šprić tako ekspresno završen, za svega tri dana.

Ovim putem želimo javnost obavjestiti i o činjenici da se u ovom slučaju zloupotrebljava i memorandum i službeni pečat Ministarstva financija i trezora BiH kojim se u ovom predmetu služi ministar ovog Ministarstva.

Još jednom pozivamo mjerodavne institucije Bosne i Hercegovine da se uključe u rasvjetljavanje ovog predmeta.

Mi iz Sindikata Granične policije stojimo im na raspolaganju i još jednom pozivamo naše članstvo da nas obavjesti o svim eventualnim slučajevima pritiska na rad policijskih službenika bez obzira s čije strane dolazili", stoji u saopćenju Sindikata Granične policije BiH.