{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat BiH daje punu podršku sindikatima u Željeznicama FBiH

F
15.12.2010. u 17:06
0
1
Sindikat BiH daje punu podršku sindikatima u Željeznicama FBiH
0
Sindikat BiH daje punu podršku sindikatima u Željeznicama FBiH
Bajramović: Bezrezervna podrška
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Ismet Bajramović sastao se danas u Domu sindikata BiH u Sarajevu s Munirom Spahićem, predsjednikom Samostalnog sindikata željezničkih radnika i Vernesom Buljugijom, predsjednikom Sindikata mašinovođa u FBiH.
Razgovarano je o najnovijim dešavanjima u Željeznicama Federacije BiH, obustavi željezničkog saobraćaja i otkazima ugovora o radu pojedinim zaposlenicima, saopćeno je iz SSSBiH.

Još jednom je naglašeno da se daje puna podrška sindikatima u Željeznicama FBiH u njihovoj borbi za zaštitu prava radnika zagarantovanih Zakonom o radu, Kolektivnim ugovorom i ostalim aktima iz oblasti radnopravnih odnosa.

Sindikati su pozvali sve u lancu rukovođenja Željeznicama FBiH, a posebno Upravu preduzeća, te članove Nadzornog odbora i predstavnike Vlade FBiH koji su nadležni za upravljanje Željeznicama da sjednu za sto za predstavnicima radnika i započnu korektne i dobronamjerne pregovore i da se zaustavi proces davanja otkaza i ponište rješenja o prekidu radnog odnosa data nekim radnicima za vrijeme trajanja protesta.

Na taj način, kako se navodi u saopćenju SSSBiH, Uprava bi direktno pokazala da je spremna voditi socijalni dijalog kao legitimno sredstvo za rješavanje kolektivnih sporova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: