{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat BiH daje punu podršku sindikatima u Željeznicama FBiH

F
15.12.2010. u 17:06
0
1
Sindikat BiH daje punu podršku sindikatima u Željeznicama FBiH
0
Sindikat BiH daje punu podršku sindikatima u Željeznicama FBiH
Bajramović: Bezrezervna podrška
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Ismet Bajramović sastao se danas u Domu sindikata BiH u Sarajevu s Munirom Spahićem, predsjednikom Samostalnog sindikata željezničkih radnika i Vernesom Buljugijom, predsjednikom Sindikata mašinovođa u FBiH.
Razgovarano je o najnovijim dešavanjima u Željeznicama Federacije BiH, obustavi željezničkog saobraćaja i otkazima ugovora o radu pojedinim zaposlenicima, saopćeno je iz SSSBiH.

Još jednom je naglašeno da se daje puna podrška sindikatima u Željeznicama FBiH u njihovoj borbi za zaštitu prava radnika zagarantovanih Zakonom o radu, Kolektivnim ugovorom i ostalim aktima iz oblasti radnopravnih odnosa.

Sindikati su pozvali sve u lancu rukovođenja Željeznicama FBiH, a posebno Upravu preduzeća, te članove Nadzornog odbora i predstavnike Vlade FBiH koji su nadležni za upravljanje Željeznicama da sjednu za sto za predstavnicima radnika i započnu korektne i dobronamjerne pregovore i da se zaustavi proces davanja otkaza i ponište rješenja o prekidu radnog odnosa data nekim radnicima za vrijeme trajanja protesta.

Na taj način, kako se navodi u saopćenju SSSBiH, Uprava bi direktno pokazala da je spremna voditi socijalni dijalog kao legitimno sredstvo za rješavanje kolektivnih sporova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: