Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Članak je pun pravopisnih i gramatičkih grešaka, tipfelere da ne pominjem. Hoce i agencija za ljekove para, a opstepoznato je da primaju novac da bi neki lijek registrovali, ili odbacili registraciju. Novartis povukao lijek Sintrom zbog trazenja mita. Uvezli kineski Penicilin koji se nije mogao rastvoriti. Povucen kompletan, citava FBiH dva mjeseca nije imala penicilina u injekcijama. Kad lopvi kazu da su potplaceni - neprocjenjivo
Kolega, vidi se da radis u farmaciji, svaka cast za poznavanje situacije na trzistu. Svjedok si svakodnevnih novih lijekova i kvaziproizvođača, kako domacih tako i stranih.
@Rasap ludosti Da bi se postalo na ovoj temi treba prvo znati sta su zaposlenici i drzavni sluzbenici s jedne, a sta su imenovane osobe s druge strane, sto vecina ovdje brka. Prve dvije kategorije niko nista ne pita niti odlucuju o bilo cemu, oni izvrsavaju naloge imenovanih duznosnika, a ti duznosnici su oni koji imaju ogromna primanja i odlucuju kome ce dati a kome nece dati odobrenje.
Najproizvodniji, najstručniji dio službenika ima raspon plata od 998 do 1543 KM
"Dok je ovaca nece falit vune"
Ehehehe ... treba platiti ljude, ali sve ustanove i institucije svesti na razumnu mjeru, a pored toga svi ovi imaju neki svoj Lobi koji forsiraju i primaju od njih nagradu novcanu, kamo srece da se forsira domaca proizvodnja, uvoz samo kvalit. i neoph.lijekova, ali se i taj uvoz naplacuje stoduplo vise pa nas onda deru farmaceuti ko levate..
Vi predlazete zakon zbog kojih mnoge vece firme izbjegavaju nase trziste, sto dovodi do povecanja cijena lijekova i do toga da je kvaliteta niza. Treba stoku ukinuti sto prije...
Ovi zarađuju državi. Hahahahaha. Vaš najveći problem je u masovnosti, nema vas dovoljno da dođete pred parlament i iznesete svoje zahtjeve. Tek tada se mafija iz SDA ukaki i sve želje ispuni.
Pa dajte otkaz pa na biro.
Ako ste strucnjaci, ako su vam male plate, pa sta radite tu? Dajte otkaz pa da vidim ko ce od uhljeba da kontrolise lijekove. Ti uhljebi i drze SDA na vlasti sve ove godine i dok se ne otpuste nema napretka. Ne kazem da je i u drugim strankama bolja situacija ali ovi su sampioni za sve.
najbolje je da sve to sto ste u plusu da utrosite sebi na plate kao i ostali uljebi
U prošlom i ovom mjesecu je iz prodaje povučeno oko 50 lijekova , većinom su lijekovi kineske proizvodnje koje prapakira i distribuira firma Farmavita , jer u sebi imaju kancerogene supstance !!!
@AsimSarajlic Zaboravio si u imenu navesti magistar-doktor profesor pa da bude kompletan nick. Ali i tako je ok. Na lijekovima para kao na govnima muha
@Mudri Bošnjanin ma napravio sam nik prije nego sam diplomiro i doktoriro