{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić sa predstavnicima Studentskog centra Sarajevo

F
18.3.2010. u 18:18
0
17
Silajdžić sa predstavnicima Studentskog centra Sarajevo
0
Silajdžić sa predstavnicima Studentskog centra Sarajevo
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je danas predstavnike Udruženja studenata Studentskog centra Sarajevo i direktora Centra Emira Kadrića.
Tokom susreta Emir Kadrić i predstavnici Udruženja upznali su dr. Silajdžića sa problemima studenata koji su smješteni u Studentskom centru u Sarajevu. Poseban problem, kako je rečeno, je neispunjavanje obaveza plaćanja subvencija za smještaj od strane nadležnih ministarstava Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona i pored obaveza koje proizilaze iz zaključenih protokola.

Istaknuto je, da bi pitanje standarda i svih drugih pitanja studenata u Federaciji BiH trebalo riješiti donošenjem zakona koji bi na jedinstven način riješio ovo pitanje i otklonio diskriminaciju koja je trenutno prisutna.

Ministrica obrazovanja i nauke FBiH Meliha Alić, koja je također prisustvovala sastanku, je izjavila da će njeno Ministarstvo obrazovanja i nauke u što kraćem roku pripremiti zakon o studentskom standradu i uputiti ga u parlamentarnu proceduru, te da će ovo ministarstvo i dalje pružati podršku kao i u proteklom periodu.

Također je istakla da će pitanje neplaćanja subvencija za smještaj studenata od strane ova dva kantona nastojati riješiti sa resorim ministrima.

Dr. Silajdžić je istakao da je studentski standrad potrebno poboljšati kako u pogledu uslova smještaja tako i ispunjavanja obaveza svih onih koji su nadležni da izdvajaju sredstva po ovom osnovu i podržao prijedlog za donošenje zakona o studentskom standradu u Federaciji BiH kako bi svi studenti, bez obzira iz kojeg kantona dolaze, bili jednako tretirani, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: