Radončić o budućoj vlasti
0

"Silajdžić prvenstveno misli na interese BiH, kao i ja"

Sarajevo-x.com
Radončić: Bez direktnih kontakata sa Silajdžićem
Radončić: Bez direktnih kontakata sa Silajdžićem
Lider Saveza za bolju budućnost i utemeljitelj "Dnevnog avaza" Fahrudin Radončić izjavio je kako njegova stranka vrši konstantni pritisak kako bi se vlast konačno konstituisala.

"Što se tiče toga ko će sačinjavati novu većinu, na nedavnom sastanku šest političkih stranaka svi smo iskazali neka dosta bliska gledišta. Do narednog sastanka, koji je zakazan za 10. januar, nastavićemo s usaglašavanjem naših stavova vezanih za pitanja o tome šta očekujemo od državnih vlasti. Mislim da je svaki rasplet moguć", kazao je Radončić, dvojeći hoće li njegova stranka ući u vlast ili ne.

Na pitanje novinara srbijanskog lista Press hoće li SBB i SBiH pristupiti koaliciji u kojoj se nalaze SNSD, SDS i dva HDZ-a, Radončić je rekao kako u posljednje vrijeme nije imao direktnih kontakata sa Harisom Silajdžićem.

"Ali, smatram da i njegova stranka, kao i SBB, prvenstveno misli na interese ove zemlje. Nismo vođeni mišlju o raspodeli funkcija, resora i ministarstava, već smo iskreno zabrinuti za sudbinu BiH", kazao je Radončić, dodavši kako je na sceni u BiH izraženo maksimalističko ponašanje dvije stranke, SDP-a i SDA.