BiH
0

Silajdžić primio Kourkoulasa u oproštajnu posjetu

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić primio je u oproštajnu posjetu Dmitrisa Kourkoulasa, šefa delegacije Evropske unije u BiH.

Tokom susreta Kourkoulas je izjavio da će mu BiH ostati u dobrom sjećanju te da će radeći na novoj dužnosti nastaviti pružati podršku za priključenje cijelog regiona Evropskoj uniji.

Silajdžić se zahvalio Kourkoulasu na nastojanjima da, u okviru svoje službe, pomogne BiH da što brže napreduje ka evropskim integracijama.

Haris Silajdžić je danas, također, primio je u nastupnu posjetu Ramija Redžepija, ambasadora Republike Makedonije u BiH.

Tokom susreta konstatovano je da su politički odnosi između dvije zemlje dobri, da ekonomska saradnja zaostaje, ali da postoje sve pretpostavke za njeno unapređenje.

Redžepi je obavijestio Silajdžića da će predsjednik Republike Makedonije Gjorge Ivanov posjetiti Bosnu i Hercegovinu 10. jula i prisustvovati obilježavanju 11. jula, 15. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, saopćeno je iz Silajdžićevog kabineta