Savez za bolju budućnost BiH
0

"Silajdžić nije demantovao da je 'KazTransgas' bankrotirao"

Sarajevo-x.com
Nakon reakcije Stranke za BiH na sinoćnje gostovanje Fahrudina Radončića u emisiji FTV "60 minuta", Savez za bolju budućnost BiH uputio je saopćenje za javnost u kojem navode da SBiH nije demantovala "osnovnu stvar rečenu u emisiji".

"Energetska mafija na čelu sa predsjednikom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem, uopće nije demantirala osnovnu stvar koju je Radončić rekao u emisiji, a to je da je lažni investitor kojeg su podržavali Silajdžić i SBiH, "KazTransgas" iz Švicarske 15. januara ove godine objavio bankrot, te da ni fantomska "APET grupa", koju su također podržavali Siladžić i SBiH, više ne postoji.

"Kao što je javnosti poznato, Radončić i Savez za bolju budućnost od početka se zalažu da svi energetski resursi ostanu državi i budućim generacijam i da uopće ne mogu ići ni u kakve privatizacije.

Prema tome, Haris Silajdžić, čiji se dugi prsti prepliću od UNITIC-a, preko zeničke "Željezare", Tuzlanske banke, pakistanskog kredita, uništavanja namjenske industrije, malverzacija u zdravstvenim fondovima, krađe ratnih donacijama sa svojim bratom i sestrom, do otimačkog haranja po Hercegovini sa Safetom Oručevićem itd. ima još jedan problem koji ne spominje, a tiče se energetskog resursa i lopovskog ministra Vahida Heće - reaktiviranje istrage kantonalnog tužilaštva u Sarajevu protiv Heće i ostalih zbog malverzacija i pokušaja pljačke i otuđivanja energetskih resursa od države BiH i svih njenih građana", navodi se u saopćenju Saveza za bolju budućnost BiH.