{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić napušta politiku ako se imovina uknjiži entitetima

S
14.2.2010. u 09:05
0
81
Silajdžić napušta politiku ako se imovina uknjiži entitetima
0
Silajdžić napušta politiku ako se imovina uknjiži entitetima
Haris Silajdžić
Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić rekao je da će, ukoliko državna imovina BiH bude uknjižena na entitete, napustiti politiku i vlast.
On kaže da bi knjiženje ove imovine na entitete bio "najozbiljniji udar na BiH", te da je potenciranje problema državne imovine "nesuvislo, nelogično i nepotrebno, jer se ona koristi bez ikakvih problema".

Gostujući u programu Federalne televizije, Silajdžić je rekao da je Zakon o referendumu Republike Srpske "pokušaj da se stvore zakonske pretpostavke za razbijanje BiH, jer on ostavlja mogućnost postavljanja referendumskog pitanja koje nije pod ingerencijom entiteta, već BiH.

"Radi se o pretpostavkama koje se taktički planiraju. To je taktička varka kako bi se ostvario etnički cilj, a to je održavanje jedne ideje na površini sve dotle dok se ne stvore povoljne okolnosti koje bi ono što je sada politički nemoguće pretvorile u ono što je politički neminovno", smatra Silajdžić.

On je izrazio želju da se međunarodna zajednica više angažuje u BiH, te da je, kako je naveo, potreban jedan ozbiljniji politički pristup.

Govoreći o policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči, koja je izvedena početkom februara, kada je uhapšeno sedam vehabija, Silajdžić je rekao da Predsjedništvo BiH o tome nije bilo obaviješteno i da je, kako kaže, protiv politizacije policijskih akcija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: