{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Silajdžić: "Borimo se za cjelovitu BiH, ukažite nam povjerenje"

F
5.9.2010. u 08:04
0
134
Silajdžić: "Borimo se za cjelovitu BiH, ukažite nam povjerenje"
0
Pred oko dvije hiljade pristalica Stranka za BiH ozvaničila je u subotu u večernjim satima početak predizborne kampanje za Opće izbore 2010. godine.
Skup je održan u Dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija u Sarajevu.

Na ovom skupu predstavljeni su kandidati stranke za Bosnu i Hercegovinu za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima, te Program djelovanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu za period 2011. - 2015. godine.

O ekonomskim i političkim prioritetima Stranke za Bosnu i Hercegovinu govorili su kandidati SBiH.

Kandidat SBiH za predsjednika /potpredsjednika republike Srpske Muharem Murselović istakao je da predstavlja one koji su se davno vratili u Republiku Srpsku, one koji su tim činom pokazali kako se i koliko voli svoje mjesto i svoja zemlja.

Priliku da o ciljevima i programu stranke govore na ovom skupu dobili su i Beriz Belkić, Besim Imamović, Vahid Hečo, Azra Hadžiahmetović, Spomenka Mičić…

Kako su kandidati istakli ova stranka ima ekonomske i političke prioritete. Prioriteti SBiH kako je rečeno na skupu su između ostalog dinamičan ekonomski rast, razvoj energetskog sektora, izgradnja saobraćajne infrastrukture, obrazovanje, zdravstvo, socijalna zaštita, ustavne reforme, vanjska politika i eurointegracije, dijaspora i održivi povratak.

Kako su svi kandidati istakli cilj Stranke je stvoriti državu po mjeri čovjeka.

Ovacije prisutnih dočekale su generala Atifa Dudakovića koji je rekao da se osjeća kao 1995. godine kada je kretao u ofanzivu. Kako je Dudaković istakao Stranka za BiH fokusirana je na Bosnu i Hercegovinu

Skupu se na kraju obratio Haris Silajdžić, predsjednik stranke, aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH i kandidat Stranke za BiH za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

On je istakao da se ova stranka bori za suverenu, cjelovitu, međunarodno priznatu BiH, ravnopravnih građana.

“Ja mislim da smo ovaj naziv koji imamo Stranka za BiH zavrijedili i opravdali", rekao je Silajdžić.

Silajdžić se takođe osvrnuo na privatizaciju državne imovine, istakavši da se tome treba pokloniti velika pažnja, jer državna imovina znači i opstanak BiH.

“Rekli su mi da sam zaljubljen u BiH. Jesam, priznajem. Svoju zemlju treba voljeti i mi ćemo sarađivati sa onima koji vole svoju zemlju a s onima koji ne vole BiH nećemo sarađivati”, rekao je Silajdžić, poručivši biračima da ukažu povjerenje ovoj stranci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: