|

Šiber: Zajedničkim snagama popraviti spomenik u Mostaru

Šiber: Zajedničkim snagama popraviti spomenik u Mostaru
0
F
FENA
15.1.2013. u 14:05
0
komentara
0

dijeljenja
Šiber: Zajedničkim snagama popraviti spomenik u Mostaru Foto: Anadolija
Potpredsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) general Stjepan Šiber pozvao je danas pripadnike Armije RBiH i HVO-a da zajedničkim snagama poprave porušeni spomenik borcima ARBiH u Mostaru.
"Povodom bombaškog napada na spomenik borcima ARBiH u Mostaru koji je, nanovo, uznemirio građane tog ionako napaćenog grada, želim da kao čovjek koji je bio zamjenik prvog čovjeka ARBiH u čijem sastavu je bilo više od 20 posto bosanskih Hrvata i Srba, uputim apel svim bivšim pripadnicima ARBiH i HVO-a u Mostaru da zajedničkim snagama, skupa, poprave porušeni spomenik i da na taj način poraze sve one koji bi htjeli da Mostar i 18 godina od kraja agresije na RBiH, živi kao i u vrijeme najžešćih napada na taj grad koji je i bošnjački, i srpski, i hrvatski", navodi general Šiber u saopćenju za javnost.

Svjestan političke situacije u Mostaru i političkih uticaja koji bi da žive dobro od tuđeg krvarenja, Šiber poziva predsjednike udruženja ARBiH i HVO-a u Mostaru da hitno održe zajednički sastanak i da skupa obnove porušeni spomenik "jer će tim činom učiniti za zajednički Mostar više nego sve dosadašnje vladajuće stranke koje su unesrećile, svako na svoj način, Mostar".

"Radi ujedinjenja života, a ne ulica u Mostaru lično vam u realizaciji ovog projekta stojim na raspolaganju. Na vama je, zapamtite, historijski zadatak koji će, ukoliko ga izvršite, biti ravan novom Vašingtonskom sporazumu", navodi potpredsjednik BPS-a general Stjepan Šiber.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.