Fondacija CURE
0

Sesija posvećena nezaposlenima

FENA
Fondacija CURE u subotu u Sarajevu organizira X-pres sesiju: "Osobe bez redovnih primanja i dugogodišnje nezaposlene osobe u BiH", a uvodničar je Sanela Zeljković, referentica Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine.

Govorit će o stvarnom stanju na trzištu rada, načinu na koji se koriste brojke o nezaposlenim (posebno u izbornoj godini), i načinu na koji mediji prate kretanja i pokazatelje o nezaposlenosti, saopćeno je iz Fondacije CURE.

Zeljković će ukazati i na to kako mediji mogu na adekvatan način pomoći nezposlenim osobama te kako mogu educirati javnost gdje da traže posao.

X-pres sesije odvijaju se kao tematski doručak, odnosno susret s domaćim novinarima i cilj im je ohrabiti medijske profesionalce za rad koji će biti etičan i profesionalan kada se radi o prikazivanju stvarnosti svih osoba podjednako.

Za X-pres inicijativu, CURE je partnerska organizacija Helsinškom komitetu građana iz Banje Luke. Projekat finansira Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Fondacije CURE.