{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ponedjeljak konferencija "Zapošljavanje - budućnost, perspektive"

F
26.6.2010. u 22:44
0
0
U ponedjeljak konferencija "Zapošljavanje - budućnost, perspektive"
0
U ponedjeljak konferencija "Zapošljavanje - budućnost, perspektive"
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
"Zapošljavanje - budućnost, perspektive", naziv je konferencije koja će biti održana u ponedjeljak u Sarajevu, u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH.
Na konferenciji će zvanično biti predstavljen projekt "Unapređenje aktivnog tržišta rada u Bosni i Hercegovini", čiji je cilj doprinijeti smanjenju nezaposlenosti i poboljšati kvalitet zaposlenosti te time podržati društvenu koheziju. Za taj projekt Evropska unija je osigurala 1,2 miliona eura.

Radu konferencije, uz predstavnike Delegacije EU u BiH, prisustvovat će i predstavnici relevantnih institucija na nivou države, entiteta i Brčko Distrikta, unutar sektora rada i zapošljavanja.

Nakon predstavljanja projekta, kako ističu iz Delegacije EU u BiH, učesnici će diskutirati u dva panela: Razvoj tržišta rada u kratkoročnom i srednjoročnom periodu i Uloga javnih službi za zapošljavanje u unaprijeđenju razvoja tržišta rada.

Konferencija će biti platforma za razmjenu ideja, a da bi se osnažili utjecaji projekta i stekla puna opredijeljenost ka projektnim ciljevima i aktivnostima te identificirala pitanja zapošljavanja koja je potrebno sagledati u sklopu procesa pristupanja BiH Evropskoj uniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: