Odbio da se izjasni o nepoštivanju
0

Šešelj se osjeća "usamljenim, izolovanim i napuštenim"

SRNA
Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i danas je odbio da se izjasni o krivici po navodima treće izmijenjene optužnice za nepoštivanje suda, koja ga tereti što sa svoje internet stranice nije uklonio informacije na osnovu kojih može biti utvrđen identitet zaštićenih svjedoka.

"Rado bih se izjasnio, ali ne mogu jer ne razumem optužnicu", rekao je Šešelj.

On je ponovio da ne može da se izjasni o krivici zato što se, prema odluci sekretara tribunala od 28. oktobra, sve njegove komunikacije sa pravnim savjetnicima nadzire u periodu od 30 dana.

O navodima treće optužnice za nepoštivanje suda Šešelj je bio pozvan da se izjasni u petak, 4. novembra, a prema pravilima tribunala, ukoliko optuženi nije spreman da se izjasni, izjašnjavanje može da bude odgođeno za 10 dana. 

Predsjedavajući sudija Burton Hall naložio je da se u spise unese da se optuženi izjasnio da nije kriv. 

Šešelj je istakao da se zbog odluke sekretara "osjeća usamljenim, izolovanim i napuštenim" i na ime toga podnio "odštetni zahtjev od hiljadu eura". 

Lider radikala od pretresnog vijeća je zatržio da zaštiti njegova ljudska prava i pravo na pravično suđenje. 
"Možete me objesiti ovdje pred vratima, ali pravde nema", poručio je Šešelj. 

Lider radikala donio je u sudnicu pakovanje hrane koju dobijaju pritvorenici tribunala u pritvorskoj jedinici UN i ponudio sudiji da proba kako bi se i sam uvjerio da je "užasna". 

"Predlažem vam da vi ovo uzmete i samo malo probate, a ja ću sa stranice skinuti tri knjige i pet dokumenata", poručio je Šešelj.

Sudija Hall je rekao da neće dopustiti da se postupak svodi na farsu i zaključio sjednicu.