{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Serveri kladionica i automat klubova će biti povezani sa serverom Porezne uprave FBiH

6.2.2015. u 13:45
20
27
Serveri kladionica i automat klubova će biti povezani sa serverom Porezne uprave FBiH
20
Serveri kladionica i automat klubova će biti povezani sa serverom Porezne uprave FBiH
Foto: Ilustracija
Porezna uprava Federacije BiH započela je proces online uvezivanja priređivača igara na sreću klađenjem i automat klubova sa serverom Porezne uprave FBiH, koje je propisano Zakonom o igrama na sreću i zabavnim igrama.
Online uvezivanje kladionica izvršit će se direktnim povezivanjem servera kladionice sa serverom Porezne uprave FBiH, zbog toga su pravna lica priređivači igara na sreću klađenjem dužni da najkasnije do 13. februara 2015. godine podnesu zahtjev za uspostavljanje online mreže sa serverom Porezne uprave Federacije BiH i zahtjev za izdavanje uvjerenja.

Online uvezivanje automat klubova izvršit će se direktnim povezivanjem svakog pojedinačnog automata (slot mašine) u jednom automat klubu sa serverom Porezne uprave FBiH.

Priređivači igara na sreću- automat klubovi dužni su da obezbijede tehničku opremu s ciljem online uvezivanja sa serverom Porezne uprave FBiH. Pravno lice - automat klub dužno je podnijeti zahtjev za uspostavljanje online mreže sa serverom Porezne uprave Federacije BiH i zahtjev za izdavanje uvjerenja, za sve poslovne subjekte – automat klubove koji posjeduju Rješenje za priređivanje igara na sreću izdato od strane Federalnog ministarstva finansija.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za online uvezivanje automat klubova je 27. februar 2015.godine.

Online uvezivanje pripređivača igara na sreću omogućit će Poreznoj upravi FBiH efikasnije praćenje prometa, uplata i isplata, te bolju pripremu i efikansiji inspekcijski nadzor, jer će Porezna uprava FBiH unaprijed raspolagati sa informacijama o pojedinčanim uplatama i isplatama, kao i ukupnom evidentiranom prometu.

Na ovaj način Porezna uprava Federacije BiH imat će mogućnost praćenja svakog pojedinačno odigranog listića koji kladionice izdaju igračima, a u kontrolama otkrivat će se neregistrirani promet kod kladionica.

Porezna uprava FBiH će raspolagati i sa podacima o isplatama igračima – dobicima koji su oporezivi porezom na dohodak od igara na sreću. Postupak online uvezivanja pravnih lica priređivača igara na sreću trebao bi biti završen do 1. aprila 2015. godine, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: