BiH
593

Šepić za unutarstranačke izbore: Ovo je najgori rezultat SDA na lokalnim izborima

FENA
Senad Šepić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Senad Šepić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Direktor Političke akademije SDA i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić smatra da su "Amra Babić i Fuad Kasumović narodni odgovor aktuelnom rukovodstvu kakvu stranku želi".

U Šepićevom saopćenju za javnost navodi se kako je prema trenutnim informacijama ovo "najgori rezultat SDA na lokalnim izborima, uzimajući u obzir da je pored Srebrenice SDA izgubila Bihać, Zenicu, Vitez, Vareš, Kalesiju, Lukavac, Maglaj, Visoko, Goražde, Bužim, Zavidoviće...".

"Zenicu i Visoko je SDA izgubila od čestitih i u narodu prepoznatih ljudi iz nekadašnje SDA – Amra Babić i Fuad Kasumović su narodni odgovor aktuelnom rukovodstvu kakvu stranku želi, a novi gradonačelnik Zenice Kasumović supotpisnik je našeg zajedničkog pisma o zahtjevu za promjenama i demokratizaciji SDA koje smo pisali predsjedniku Izetbegoviću i rukovodstvu više puta od zadnjih općih izbora", navodi Šepić.

On u saopćenju zamjera predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću na "nespretnoj izjavi" da je općina Centar važnija od 10 drugih općina, jer SDA, kako kaže Šepić, nikada ne bi smjela posmatrati Bosnu i Hercegovinu od Kozije ćuprije i okoline.

"Najbolje bi bilo i za SDA ali i za samog predsjednika Izetbegovića da raspiše stranačke izbore i da članstvu omogući da izabere novo rukovodstvo, po principu jedan član jedan glas. Tako bi pokazao neophodnu odgovornost za stanje u kojem se nalazimo, a Stranka bi se mogla pripremiti za vrijeme koje dolazi. Znam da naše članstvo i narod očekuje ovakve odgovore od nas i smatram da je za SDA sada ključni momenat da taj kredibilitet pokaže", navodi se u saopćenju za javnost Senada Šepića.