Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Haha, baš je smiješna Stranka za zlatne kašike. Oni će nešto... Ma da se čovjek upiša od smijeha. Pa vi ste se samo zavukli u Zlajino dupe i ponekad, kad izađete da uzmete zraka, graknete nešto ovako. To vam je krajnji domet. Šta ste sve govorili da nećete dozvoliti pa se to desilo, ih, spisak bi bio ko ponjava. Moj Šepiću, kad ste odlučili ući u koaliciju sa crnokošuljašima pavelićevcima, štovateljima najgorih fašista i sa onim pljačkašima i atentatorima iz Kradom za boljitak za mene ste završili. O komunjarama iz Stranke za kumove, rodbinu i prijatelje da se i ne govori.
Jadna je ona drzava a i onaj narod kojeg historicar poput Sepica spasava... tuzno
Nemojte nas vi spasavat hljeba vam.
ODAKLE OVAJ U SDA, MOŽDA JE DOSADA BIO U SAD,. MARŠ IZDAJNICI I SELJACI FATAJTE SE ONOGA ŠTO STE NAUČILI DOSAD RADITI,TO JEST ZEMLJU OBRAĐIVATI. DO SLOBODNE BOSNE I HERCEGOVINE
Svaka ti cast, na vrijeme ste sjetili da postoji drzava koja se zove BiH. Sta je sa cacom, hasanom cengicem, fahrom radoncicem, bakirom alispahicem i ..... jos more kriminalaca sa kojim se SDA nikad nije obracunala. Obznanite javnosti koliko ste novca dobili 92-95.
Dragi Muslimani i SDA simpatizeri, ja sam se za večeru nadero neke pokvarene gibanice i čvaraka, zalio to sve žestokom srpskom šljivovicom, pa sada ne zamjerite ako pričam kao kakav naš srpski pijani guslar dok kukumače uz gusle o nabijanju srpkinja na turski koorac
Dragi Muslimani i SDA simpatizeri. Posto ja kao ugledni srbin, mlogo smrdim, zamolio bi Vas da sve moje komentare zanemarite, mi srbi smo posten svijet, ali smrdimo da Bog cuje..
Ako neko treba da odgovara za nepostovanje Dejtona to ste vi iz SDA i SDP. Vase licemjerje nema granice... Pozivate se na Dejton samo kada vama odgovara
Vidi glave u Senada. I on se još natakario i ko nešto pametno priča. Liči mi na jednog argata, nadničara s Tromeđe. Ko zna, možda su i rod.
Konacno da i neko normalan iz SDA progovori o normalnim stvarima... Evo oko drzavnih stvari ste poceli pricati konkretno a sada se nadam da ce te tako poceti i oko konkretnih narodnih stvari... Dosta je vise bilo bagre poput ahmetovica,kaplana i zukica koji ukupno na izborima ne dobiju 100 glasova...
Jedan od rijetkih i pozitivnih likova na politickoj sceni BiH... Naprije Senade Sepicu...
............? hahahahaha... \"bosnjacka\" posla hahahahaha...
Dragi Muslimani i SDA simpatizeri. Ova drzava nije samo vasa i nemate pravo na takvo bahato ponašanje. To da SDA neće DOZVOLITI \"rušenje\" drzavnih institucija pametni ljudi trebaju da prepoznaju kao sugestivno, ratnohuškačko ponašanje. U pravnoj drzavi svako ima pravo da iznese svoj stav. Ako je Dodik za ukidanje nekih institucija SDA moze biti protiv takve ideje i boriti se da očuva neke institucije koje smatra vaznim. Sugerisanjem da neko \"RUŠI\" i da oni to NEĆE DOZVOLITI zvuci smesno kod svakog normalnog coveka. Problem nastaje sto to kod onih sa IQ manjim od 90 izaziva sasvim druge emotivne reakcije i pobudjuje nagon za ponovnim rušenjem drzave, paljenjem i ub.ijanjem
Nek mi neko objasni čemu služi tzv.državljanstvo entiteta, ako na osnovu njega nemate ni pravo glasa u entitetu. Drugo, ako je entitet multietnički i ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda ustavna kategorija, kako je moguće da entitet RS u državnim institucijama BiH predstavljaju isključivo srbi. Treće, ako je entitetsko glasanje mehanizam zaštite od preglasavanja entiteta, kako je moguće da su svih pet predstavnika entiteta rs srbi? Četvrto, iz entiteta rs se stav srpskog naroda tretira kao entitetski, Bošnjake, Hrvate i one ostale niko ništa i ne pita. I posljednje za danas, imajući u vidu navedeno, u čemu se ogleda konstitutivnost i ravnopravnost konstitutivnih naroda u entietetu RS.
Obzirom da svi koji su rođeni na prostoru entiteta RS po automatizmu imaju uz državljanstvo biH i državljanstvo tog entiteta, valjda bi po tom osovu svi trebali imato pravo glasa u tom entitetu bez obzira na mjesto prebivališta. Ako nije tako ministre, objasnite nam čemu služi državljanstvo entiteta? Ukupno sa prostora entiteta rs je raseljeno 498.500 Bošnjaka. Ako se oduzme oko 6% povratnika (oko 30.000) znači da bi pravo glasa u etitetu rs trebalo da ima još oko 470.000 Bošnjaka. Uz to treba dodati i 140.000 Hrvata i oko 130.000 onih koje nazivaju ostalima. Argumentima treba razgovarati a ne šupljim pričama. I vi koji pišete komentare, ili napišite nešto što ima smisla ili nemojte ništa. Čemu uvredljiva pisanja i prepucavanja, pa to zaista nema nikakav smisao.
http://www.bljesak.info/web/article.aspx?a=d6304481-1337-4a62-8cc9-3835c473c2e9&c=038f6326-2ed4-4b18-946d-638763899a91 ne ide na dobro...SDP zeli uvesto neki gradjanski model u ovoj drzavi koji ne bi ni uspio a i bas je izabrao trenutak...BiH je u rangu grcke mozda i gora...pa koliko su samo duzni pojedini kantoni i opcine kao i fbih...propast sustava...pa nek se SDP i dalje igra male jugoslavije!