{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šepić: San o boljoj BiH ne smije šapatom pasti

F
1.7.2015. u 12:25
211
29
Šepić: San o boljoj BiH ne smije šapatom pasti
211
Šepić: San o boljoj BiH ne smije šapatom pasti
Bosna i Hercegovina nije Grčka. BiH na raspolaganju ima najsavremeniji instrument i fondove EU za proširenje koje možemo i moramo iskoristi kako bi svoje društvo modernizirali, a ekonomiju razvili. Na način kako su to uradile Poljska, Estonija ili Slovačka, napisao je u svom blogu poslanik u Parlamentu BiH i direktor Političke akademije SDA Senad Šepić.
Da bi se san o takvoj BiH pretvorio u stvarnost, Šepić
navodi da najvažniji političari u našoj zemlji moraju preuzeti odgovornost za stvarni život građana, moraju razmišljati strateški, a javnu raspravu usmjeriti na reformsku agendu, na modernizaciju infrastrukture, ekonomije, javne uprave i podršku nezavisnom i efikasnom pravosuđu.

Moraju, ističe on, krenuti s mjerama za unapređenje života ljudi koji vjeruju i ostaju u ovoj zemlji. Mjerama za izvlačenje zdravstvenog, penzionog i socijalnog sistema iz dubioze. Moraju uraditi za sve poljoprivredne grane ono što su nedavno uradili za mljekare...

"Kada sam u Parlamentarnoj skupštini BiH govorio o potrebi da Vijeće ministara BiH javno, s parlamentarcima i građanima, razgovara o detaljima reformske agende, mislio sam da bi nam takva javna rasprave pomogla da se ne vratimo na blatnjavi put medijskih izvještaja o beskorisnim podjelama i inat politici", navodi Šepić.

Danas, dodaje on, kada slušam vijesti o raznim pismima, izletima u Beograd, javnim svesrpskim sastancima u Banjoj Luci i polutajnim premijerskim sastancima u Tesliću, nadam se da je sve većem broju mojih kolega i građana jasno zašto sam još tada govorio tako.

Ključno je, ističe Šepić, da u narednih nekoliko sedmica svi u našoj zemlji zajedno s partnerima u inozemstvu skupe snage i hrabrosti da reformski put BiH ka modernoj, prosperitetnoj i uspješnoj zemlji, članici EU "odbranimo od novog-starog naleta plitke i svađalačke politike, u kojoj je dobro i na kojoj opstaju jedino glavni akteri takvog pristupa i njihov uski, interesni krug poslušnika“.

"Ne smijemo to dozvoliti i ne smijemo dopustiti da san o boljoj BiH šapatom padne", navodi u svom blogu poslanik u Parlamentu BiH i direktor Političke akademije SDA Senad Šepić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: