BiH
63

Semiru Efendiću zahvalnica Humanitarnog udruženja "Ruku na srce"

FENA
Predstavnice humanitarnog udruženja studenata "Ruku na srce" Elma Adanalić i Samra Sućeska posjetile su načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića.

Tom prilikom predstavnice ovog Udruženja uručile su načelniku Efendiću zahvalnicu za podršku koju im je pružio prilikom realizacije humaniratnog projekta "Nijedno dijete bez paketića", saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad.

"Naše udruženje se bavi pružanjem pomoći i podrške ugroženim kategorijama društva, a jedna od najuspješnije provedenih akcija, bila je upravo podjela paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica s područja Novog Grada. Bez načelnikove podrške, manifestacija dodjele novogodišnjih paketića, koja je održana u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad nebi bila tako uspješna", kazala je predsjednica Udruženja Elma Adanalić.

Ona je dodala kako je načelnik Efendić omogućio da se manifestacija podjele novogodišnjih paketića održi u multimedijalnoj sali Općine, gdje je upriličen prigodan kulturno-zabavni program.

Samim tim, mališani su se zabavljali u ugodnijem i većem prostoru. Inače, udruženje "Ruku na srce" provodi niz akcija za pružanje pomoći socijalno-ugroženim porodicama iz Novog Grada.

Osim što prikupljaju hranu i odjeću za porodice slabijeg imovnog stanja, članovi Udruženja organiziraju i održavanje instruktivne nastave za djecu iz tih porodica. Građani koji žele pomoći socijalno ugroženim porodicama, svoje priloge mogu dostaviti u prostorije Udruženja u ulici Hakije Turajlića 33, u naselju Dobrinja C-5, navodi se u saopćenju.