Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Ovdje je tradicija biti rudar" je rečenica koja je i u SFRJ učinila (NAJVIŠE) od Bošnjaka one koji umjesto da se školuju silaze u jame da kopaju i još treba da se ponose sa tim. Slažem se da je svaki posao ponos za onoga koji ga pošteno odrađuje, ali to ne znači da svaki Bošnjak mora biti rudar.
Kako su ovo divni ljudi, možda nemaju dovoljno novca, ali zato imaju poštovanja, želje i entuzijazma za životom, svaka čast. Svako dobro vam želim.
Uz veliki naklon svim rudarima i veliku žalost zbog tragedije, ovo se ne smije predstavljati kao pozitivna tradicija. Valjda bi tradicija trebala da bude da svaka kuća u selu ima bar jednog visoko obrazovanog člana domaćinstva. Takvom selu bih skinuo kapu.
Da mi je znati kakvi su argumenti ovih padobranaca što mi pucaju minuse. Samo ne serite o besparici jer to nema veze sa studiranjem. Ne daj bože da se kakva kniga pročita. Lakše je u rudnik...
Nemam ništa protiv da svako bira svoj put. Ipak, ne smijemo zakovati u zvijezde selo koje odgaja rudare i nema nikakvu volju da dobaci dalje od toga. Moramo željeti više. Ako se mi složimo da nam je to plafon, šta ćemo naučiti svoju djecu. Kao što rekoh na početku, kad čujem za takvo selo, biću ponosan i pokloniću im se. Selu kojem je vizija odgajati generacije rudara ne mogu se diviti. Svaka čast na poštenom radu i poštenju.
smješteno na 900 nadmorske visine-valjda metara